U zegt het maar op 3 maart!..(ingezonden)

U_zegt_het_maar_150x226

Heeft u  ook zo genoeg van al het politieke geruzie, het elkaar vliegen afvangen en het bestuurlijke gezag dat verder aftakelt?

Vindt u ook nog dat u op 3 maart bij de gemeenteraadsverkiezingen, hoe dan ook, aan al die kandidaat politici een signaal af kunt geven wat u belangrijk vindt?

Zou u het op kunnen brengen om met velen te gaan stemmen en te eisen dat politici u serieus nemen en van mening kunnen verschillen maar u erop kunt rekenen dat uw dorp of stad bestuurd wordt door vrouwen en mannen met talenten en verantwoordelijkheidsbesef?

Beseft u door te gaan stemmen dat u uw politieke partij beoordeelt over wat ze de afgelopen 4 jaren hebben gedaan en hoe ze zich hebben gedragen en aan welke partij u nu uw vertrouwen geeft?

Dringt het tot u door dat u kunt kiezen en het enkel uw keuze is? U zegt het maar 3 maart! Uw keuze binnen de democratische spelregels maar er is een keuze!

Kiest u voor een keiharde koers zoals de PVV in Den Haag en Almere voorstaat? Kiest u voor een VVD van mevrouw Smit in Loon op Zand die zegt ” het moet over zijn met het steeds maar soft blijven inzetten van jongeren werkers en andere praatfiguren als het over veiligheid gaat “. Kiest u voor deze VVD die het heeft over elkaar respecteren in het politiek debat maar tegelijkertijd zegt dat ze niet te lang moeten zeveren en zeuren. Ik snap het wel, de VVD wil graag wat graantjes van het succes van de PVV mee pikken maar of uw gemeentelijk bestuur er beter door wordt? Maar u zegt het maar 3 maart!

En inderdaad er is wat te kiezen. De Partij van de Arbeid heeft in veel dorpen en steden, met andere partijen, bestuurlijke verantwoordelijkheid genomen, op de ene plaats met meer succes dan de andere maar altijd met het doel op te komen voor diegenen die aan de kant staan, het minder hebben en om een samenleving te helpen opbouwen met oog voor iedereen. Dat is niet foutloos gebeurd en kan beter, maar de betrokkenheid op al die doodgewone mensen is er. Dus ook voor al die doodgewone mensen! U zegt het maar op 3 maart!

Over veiligheid is veel te zeggen, het kan niet anders zijn dat iedereen zich aan onze wetten houdt en daaraan gehouden wordt en ook in de portemonnee wordt geraakt waar schade is veroorzaakt. Daar sta ook ik voor.

Belangrijker nog is dat het bestuurlijke gezag van gemeente, provincie en regering wordt herwonnen. Dat is een grote opgave maar veranderend gedrag van politici en bestuurders kan dat bewerkstelligen. Ik zie dat dit ook raakt aan het te herstellen gezag van ouders in menig gezin waar gezag van leerkrachten, politie en anderen mee verbonden is.

De komende jaren komen er grote bezuinigingen op gemeenten af die u als inwoner op de een of andere wijzen zullen raken. Het zal uit maken welke partijen het bestuur van stad of dorp gaan vormen. Willen wij nog een sociale gemeente zijn voor jong en oud?

U weet welke politieke kleur ik vertegenwoordig maar ik roep u op uw stem massaal te laten horen, met respect voor elkaars keuze en vertrouwen in de toekomst!

U zegt het maar op 3 maart! Maar doe het in hemelsnaam! Hoe dan ook!

Wim Meulesteen

Afscheidnemend raadslid PvdA gemeente Loon op Zand

4 thoughts on “U zegt het maar op 3 maart!..(ingezonden)

 1. Hoi wim
  niet zeveren en zeuren
  DAADKRACHT dat moet er zijn in onze gemeente. Niet terugkomen op besluiten en weer uitstel vragen etc etc.
  En dat vind ook de PVDA met de ontsluiting N261
  of niet?

 2. Na het voeren van de campagne gaat het nu weer om samenwerken voor de inwoners van onze gemeente.
  Laten we allen lering trekken uit deze uitslag en ons richten op de toekomst van Loon op Zand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s