Het sein op groen

Rijdendetreinen1_240x179In een heftige raadsvergadering besluit de meerderheid het sein op groen te zetten voor een nieuw dorpshart in Kaatsheuvel. De discussie was helder: het geloof in een mooi dorpshart waarvoor gespaard is en waar iedereen zich gelukkig in zal voelen versus de vraagtekens bij de betaalbaarheid van het geheel, ook met het oog op de komende bezuinigingen vanuit Den Haag.

De trein rijdt nu door. Alle seinen staan op groen. De richting is bepaald. Wie de machinist is blijkt na de verkiezingen. Welke wissels worden gezet zal ongetwijfeld tijdens de rit duidelijk worden. De extra check vxc3xb3xc3xb3r het rijden, zo gewild door PvdA en GroenLinks, is niet doorgegaan. De stoet zet zich in beweging. De eerste daad is het plat-shovelen van het postkantoortje naast het gemeentehuis: vrijdag 26 februari. Wethouder Waijers mag z’n wethoudersloopbaan besluiten met ’n eerste slooppartij. PvdA en GroenLinks stappen er 3 maart uit. Pro3 stapt op 4 maart in de trein. Hoeveel zitplaatsen nodig zullen zijn voor Pro3 wordt in spanning afgewacht. Pro3 zal zeker in de buurt van de noodrem plaatsnemen, met de EHBO-doos binnen handbereik. Ben ook benieuwd hoe vaak we van spoor moeten wisselen, of we uitgerangeerd kunnen raken dan wel op dood spoor terecht komen.

Intussen lezen we een boeiend boek over "Rijdende treinen en gepasseerde stations" . Een boek van de hand van Jouke de Vries en Paul Bordewijk. Is goed te lezen in een rijdende trein. Ik zou het de hoofdconducteurs ten sterkste aanbevelen. Het verbreedt de blik, wellicht.

Voor de liefhebbers hier te downloaden de bijdrage van de PvdA over het besluit om 32 miljoen te investeren in het dorpshart van Kaatsheuvel: Download pvdabijdrage_raad11_februari_2010_dorpshart.pdf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s