Lijsttrekkersdebat bij Uno Animo

Debat_uno2

De opdracht was duidelijk: wat heeft jouw partij te bieden voor kerkdorp Loon op Zand? Dat vormde de leidraad voor het eerste lijsttrekkersdebat. Uno Animo geeft alle partijen de gelegenheid om hun standpunten naar voren te brengen: over sport, over bereikbaarheid van het dorp en over leefbaarheid in de kern Loon op Zand. Het was een geslaagde avond. De organisatie was goed, de gespreksleiding (Jan Paridaens en Kees Hesselmans) had het goed in de hand en de collega’s lijsttrekkers deden hun best om hun punten duidelijk voor het voetlicht te brengen.
Het had wel wat scherper gemogen. Ik zal het debat niet herhalen. Belangrijke verschilpunten kwamen aan het licht. Ook nieuwe standpunten zoals bijvoorbeeld van Lijst Loon op Zand die nu ook het parkeren op de Kasteelweide helemaal wil verbieden.

De hamvraag heb ik aan het einde van het debat gelanceerd. En toen werd het erg stil. Want wat moet je met mijn stelling dat je van alles kunt beloven maar dat er ook geld nodig is om het uit te voeren? Dan kan je wel ingewikkelde verhalen houden over het geld voor het dorpshart maar uiteindelijk zullen Gemeentebelangen, CDA, Lijst Loon op zand en VVD moeten erkennen dat er met een dergelijk project de komende jaren heel weinig gerealiseerd kan worden van andere plannen. Zelfs niets van hun eigen verkiezingsbeloften waargemaakt kan worden.

Voor Pro3 is het belangrijk dat ook in Kaatsheuvel een mooi nieuw centrumplan tot ontwikkeling wordt gebracht. Maar dan wel betaalbaar! Pro3 vindt de huidige plannen veel te duur. Tegelijkertijd zijn de berichten uit Den Haag ook niet om vrolijk van te worden. Reken er maar op dat ook de gemeenten fors zullen moeten bezuinigen. Daarom wil Pro3 de kosten terugbrengen zodat niet de hele gemeente de komende jaren op een houtje moet bijten.

Donderdag 11 februari gaat de raad besluiten over 34 miljoen aan investeringen voor het Bruisend Dorpshart. Wees welkom om de standpunten van de partijen aan te horen en maak dan uw keuze op 3 maart!

Debat_uno1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s