Raad van State

Een belangrijke dag voor Kaatsheuvel en de hele gemeente Loon op Zand. Worden de bezwaren vanuit de bewonersgroep en de gebruikersgroep door de Raad van State erkend of kan de gemeente door met haar plannen? Op dinsdag 15 december werd hierover een zitting gehouden in Den Haag. Samen met medefractiegenoot Sjaak Fijten hebben wij deze zitting meegemaakt. En het was een interessante zitting.

Door de pleitbezorger van de bewonersgroep, de heer mr. Leemans werd in een uitvoerig betoog aangegeven, in 21 punten, waarom hij vindt dat de gemeente Loon op Zand tekort schiet. Deze pleitnotitie is hieronder te downloaden:

Download pleitnotitie_bewonersgroep.pdf

Overigens een actuele pleitnotitie, waarin bijvoorbeeld ook verwezen werd naar de ondernemingsraad die had opgeroepen om een pas op de plaats te maken.

De gebruikersgroep werd vertegenwoordigd door Ing. Ad de Graaff die de rol van de gebruikersgroep aangaf en de bezwaren die deze groep heeft.

Tot slot was de heer van Zeggelen als de gemachtigde van de gemeente diegene die aangaf dat de gemeente niets viel te verwijten.

Uiteindelijk rondde de rechter de (hoor)zitting na een dik uur af met de afspraak dat over maximaal vier weken tot een uitspraak gekomen zal worden.

Mijn conclusie: het zal een afweging worden tussen zuiver formele aspecten (is de gebruikersgroep wel of niet ontvankelijk) en inhoudelijke aspecten (is sprake van een wezenlijk ander plan nadat het ontwerp-bestemmingsplan was vastgesteld?).

Overigens was de zitting vrij ongedwongen. Soms kreeg ik het gevoel dat ik bij de "rijdende rechter" zat. Men kreeg ruim de kans om aan te geven, ook op de kaart, hoe men de veranderingen beoordeelde. Ook enkele inwoners konden aangeven waar hun bezwaren nu precies op gedoeld waren. Een "stiekeme" foto leverde het volgende beeld op, met links toekijkende wethouder Hans en rechts toekijkende coach Cees.

Raadvanstate_480x360

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s