Er is niet gelekt, dus!

Lek206x111geenlek_2

Op onze vragen van gisteren zijn we op onze wenken bediend. Ik hoef me nergens ongerust over te maken. Dit staat in het antwoord van de burgemeester op onze vragen:

Download luijendijk_or_doc151209_1.pdf

De ondernemingsraad heeft niet om vertrouwelijkheid gevraagd van dit document. Dus was de brief gewoon openbaar en kan iedereen er kennis van nemen en zijn conclusies trekken. Het "visiedocument Gemeentehuis" is op 3 december ter kennisname aan het college aangeboden en verstuurd naar de afzonderlijke leden van het college.
Het document is per mail verstuurd:

Aanhef_mail_or_aan_bw_3

Tegenwoordig staat onder iedere mail die in het gemeentehuis wordt aangemaakt het volgende onderschrift:

Email_onderschrift_2

Conclusie: de verzender kan rekenen op vertrouwelijkheid. De mail is niet bestemd voor anderen dan de geadresseerden. Is sprake van schending van briefgeheim / mailgeheim? Interessant is nu dat het bijgevoegd document (het visiedocument) wel een openbaar stuk is (geworden, achteraf?), dus kan iedereen hieruit kennelijk vrijelijk citeren. Je mag echter verwachten dat enige zorgvuldigheid in acht genomen wordt gezien het karakter van de boodschap. Het gaat om het volgende visiedocument, hieronder in te zien door te downloaden.

Download OR_visiedocument_gemeentehuis.pdf

In dit document komen we zaken tegen die ons, als oppositiepartij, niet vreemd in de oren klinken. Het is een overlevingsnoodzaak geworden voor de organisatie om meer flexibele opties te overwegen (over een nieuw gemeentehuis op dezelfde locatie), "Gezien de financixc3xable situatie en de zich verder ontwikkelenden samenwerking met andere gemeenten".

Opmerkelijk is ook dat de OR in de slotparagraaf dezelfde afsluiting meegeeft zoals door ons in juli al is ingebracht en door Gemeentebelangen vorige week eveneens naar voren is gebracht: "beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Ik ben benieuwd wat dat voor de besluitvorming betekent aanstaande donderdagavond in de raadsvergadering.

Maar lek of geen lek, in mijn ogen is er sprake van onzorgvuldig omgaan met informatie. De inhoud van de informatie is echter vele malen belangrijker. Laten we hopen dat die inhoud ook de andere fracties tot nieuwe inzichten kan brengen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s