Beter ten halve gekeerd dan…..?

Afgelopen donderdag 10 december werd door Gemeentebelangen "groot nieuws" gebracht. Zij waren verbijsterd dat hen het bericht had bereikt dat de Ondernemingsraad van de gemeente (de ambtelijke organisatie) tegen een nieuw gemeentehuis was. Gemeentebelangen zag in een brief van de OR  een bedreiging van het bruisend dorpshart. Hoe kan dat nou, want een dergelijk signaal had hen nooit eerder bereikt. De vraag werd voorgelegd aan de burgemeester die verantwoordelijk is voor personeelszaken.

Nu waren de meeste aanwezigen toch ook wel een beetje verrast dat Gemeentebelangen deze kwestie op deze manier naar voren bracht. Ikzelf bracht naar voren dat, mocht het bericht van Gemeentebelangen juist zijn, dat ik me kan voorstellen dat de OR waarschijnlijk meer geschrokken is van de financixc3xable situatie van de gemeente. De bezuinigingen en de bedreiging van formatieplaatsen zullen daar ongetwijfeld mee te maken hebben.

De burgemeester bracht inderdaad naar voren dat de financiele situatie van de gemeente, de bezuinigingen op de formatie en de samenwerking met andere gemeenten de OR zorgen baart. Het College is met de OR in overleg over dit onderwerp en de burgemeester liet duidelijk blijken ook verrast te zijn door de inbreng van Gemeentebelangen.

De slotzin van Ad van Laarhoven (fractievoorzitter van GB) was opmerkelijk: "Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald" ? Betekent dit dat GB de handdoek in de ring gooit nu zelfs vanuit de ambtelijke organisatie geen juichende verhalen gehoord worden over het bruisend dorpshart? Zoekt GB een kapstok om het project te stoppen of van richting te doen veranderen? Natuurlijk zal de oppositie een dergelijke koerswijziging toejuichen, want een financieel debacle de komende jaren kan de gemeente zich echt niet veroorloven.

Dus Gemeentebelangen, kom op voor de belangen van deze gemeente maar wees wel klip en klaar duidelijk. Je bent daarin echt niet van de OR afhankelijk! Een eigen mening wordt op prijs gesteld. Inderdaad, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s