Provincie keurt gemeentebegroting af

Zat_op_de_bankNee, voorlopig even geen geld op de bank? De provincie keurt de ingediende begroting van de gemeente binnen 2 weken af! En eigenlijk om precies dezelfde redenen als die de linkse oppositie PvdA en GroenLinks hebben aangevoerd bij het niet instemmen met de begroting.

Eigenlijk is het te treurig voor woorden dat ondanks gefundeerde waarschuwingen vanuit de oppositie alsook vanuit andere externe bronnen (andere gemeenten, VNG, etc) het College en de coalitie plus de VVD de begroting er toch doorgedrukt hebben.

Nu moet op hele korte termijn een nieuw dekkingsplan tevoorschijn getoverd worden die wel de instemming kan hebben van de provincie. En er ligt een dekkingsplan voorstel van het College. Maar weer een die geen rekening houdt met een zware financiele domper die ons in 2012 te wachten staat. En opnieuw worden er geen knopen doorgehakt. Erger nog: een extern bureau inschakelen omdat we het zelf niet meer weten. Ik schat de kosten daarvan voor de komende maanden in op enkele tienduizende euro’s.

Hedenavond de eerste discussie hierover in de commissie Bestuur en Middelen, aanvang 19.30, gemeentehuis.

Naast alle cijfertjes klemt de vraag hoe geloofwaardig en betrouwbaar het huidig college is. De understatement (iets minder erg maken dan het is) van de week: het is een inschattingsfout!

Wat staat ons mogelijk te wachten in 2012? Zie hier bijgevoegd artikel uit het blad Binnenlands Bestuur, 2 december 2009. Download BB20091209_gemeenten-moeten_zich_op_ergste_voorbereiden.pdf

Een deel van een reactie op bovengenoemd artikel is ook interessant:

En de werkvloer siddert!!!!", want let wel, dat is de enige groep waar de klappen gaan vallen. De overload aan bestuurders, beleidsmakers, projectleiders met vage papieren projecten, hebben zich allang gegarandeert van groei. De werkvloer krijgt vervolgens op "getrainde" wijze het slechte nieuws dat gezien de bezuinigen het, ondanks uitstekend werken, er wederom geen (en het ging al om niets op dat functieniveau) groei in het salaris zit. De klappen vallen zelden daar waar geslapen en niet opgelet is. Deze groep heeft hun verhaal allang gereed, immers aan hen lag te niet, zij waren slechts eind"verantwoordelijk".

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s