Kaalslag volbracht

Mam, daat gaat mijn klimboom….., en daar gaat de hut…..

Kaalslag_plantsoen_480x360

Je zou uit boekhoudkundig oogpunt kunnen zeggen dat bezuinigd moet worden op onderhoud en er dus goedkoper te onderhouden groen geplaatst moet worden. Dat was het verhaal van wethouder Broeders afgelopen dinsdagavond. Goedkoper groen betekent lage struikjes en heesters.

Maar als je verder nadenkt dan de boekhoudkundige invalshoek zou je ook kunnen zeggen dat het plantsoen in dit geval een mooie veiligheidsgordel vormt, dat de ruimte de leefbaarheid vergroot, dat daardoor de sociale cohesie wordt versterkt, dat enfin….

Iets anders is het idee dat een dergelijke ingreep ook met de inwoners gecommuniceerd zou kunnen worden. Een goed idee vond de wethouder. En dat wordt gezegd alsof dit iets heel nieuws is. Fijn, gelukkig maar. Een volgende stap is dat het communiceren misschien wel tijdig en vooraf gaat plaatsvinden. Weer een ambitie voor het College….

Advertenties

One thought on “Kaalslag volbracht

  1. Communiceren is zeker belangrijk. Nu gaan de verhalen rond op het schoolplein dat er een potloodvent rondloopt en dat daarom het hoge groen verdwijnt. Gelukkig had ik voor me zelf ook al de door jouw beschreven reden bedacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s