Ontsluiting N261 en Hoge Steenweg: Provincie vindt variant D haalbaar

Variantd

Het door de voltallige gemeenteraad ondersteunde compromis voor (ook) een ontsluiting van de N261 via de noordkant van het Dorp is haalbaar. Een provinciale stuurgroep heeft in principe ingestemd met dit voorstel. Dit betekent dat via de Hoge Steenweg-de Hoogt-viaduct Bergstraat een ontsluiting wordt gerealiseerd naar de N261: noordelijk langs de Horst richting Europaweg en zuidelijk langs de Heideweg.

Voorbehoud
Op twee belangrijke punten is er nog een voorbehoud: er moet instemming komen van de Vereniging Natuurmonumenten en er moet overeenstemming worden bereikt over de verrekening  van de kosten.

De gekozen oplossing laat de Klokkenlaan ongemoeid, evenals het natuurgebied wat ligt tussen de Klokkenlaan en de N261. Er komt wel een (vrijliggend?) fietspad vanuit Molenwijk langs de nieuwe zuidelijke ontsluitingsweg naar de Klokkenlaan. Daarmee wordt ook de verbinding met de sportvelden, jongerencentrum de Kuip, Manege Ros, Scouting en Gildes verbeterd.

De oplossing slaat voor een belangrijk deel aan bij wat veel mensen in de kern Loon op Zand via het bliksemonderzoek hebben laten weten. Gekozen is voor een gedeeltelijke buitenvariant. Een viaduct bij de Hoge Steenweg blijkt niet haalbaar. Maar ook voor Oud-Loon en voor het bedrijventerrein de Hoogt is nu een oplossing gevonden die redelijk aanvaardbaar is.

De memo van wethouder Broeders over het resultaat is alhier te downloaden:
Download memo_broeders_cie_5okt09.pdf

De notitie van de provincie Brabant over de oplossing is hier te downloaden:
Download notitie_verkeersontsl_loz_5okt09.pdf

Hieronder de aansluiting op de zuidelijke ontsluitingsweg.

Variantd_zuid_480x332

De inspanningen van de partijen (PvdA-VVD-GroenLinks-SP) die vorig jaar de moeite hebben genomen om echt naar de bevolking te luisteren via het bliksemonderzoek worden voor een belangrijk deel beloond. Maar ook de raad in z’n geheel en wethouder Broeders met z’n ambtenaren hebben tot nu toe een behoorlijke klus geklaard. Chapeau!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s