Een offer wat gebracht moet worden…..?

Bdh_meeting_16juli2009_299x264 Een lange avond in de gemeentehal en andere vertrekken doorgebracht. Een avond op touw gezet door het College om uit te leggen aan de inwoners van Kaatsheuvel e.o. hoe het nu zat met de huidige plannen van het Bruisend Dorpshart. En ik moet zeggen dat de avond nuttig en informatief was.  De stand van zaken werd zo duidelijk mogelijk weergegeven, maar anderzijds kan ik ook begrijpen dat lang niet iedereen het verhaal op onderdelen kon volgen.

De opkomst was zeker goed te nemen, zo’n 100 mensen? Maar daarbij natuurlijk ook de bestuurders en ambtenaren meegerekend.

Na een opening van wnd. burgemeester Luijendijk kreeg wethouder Hans Waijers de gelegenheid alle onderdelen van het huidige resultaat te presenteren. Het Bruisend Dorpshart werd op onderdelen belicht met alle kanttekeningen en voorstellen erbij die nu door de gekozen Marktpartij (Heijmans-Proper Stok-WSG) op tafel zijn gelegd.

Na deze lange voorstelling-van zaken van Waijers werd de totale groep in vijven geknipt. Per onderdeel kon men meer in detail informatie uitwisselen en vragen oproepen. Na deze ronde werd weer aan iedereen in de grote hal terug gerapporteerd wat de groepen voor vragen, opmerkingen en kanttekeningen hadden.

Zelf ben ik bij de groep gaan zitten die Carrxc3xa9 als onderwerp van bespreking had staan. Informatie opdoen en reacties van de inwoners ontvangen was daarbij mijn doel. De gespreksleider had het niet gemakkelijk in deze grote groep. Over de inhoudelijke discussie zal ik later terugkomen maar mijn eindconclusie is dat binnen deze groep zeer kritisch naar nut en noodzaak van Carrxc3xa9 werd gekeken. Dit vooral gevoed doordat men vond dat het Carrxc3xa9 als groot blok op het plein een open plein in de weg staat, veel privacy ontneemt en de mensen die aan het plein wonen veel "schade" zal berokkenen. Kortom, men wil het Carrxc3xa9 niet, althans niet daar.

De rapportage in de grote groep was informatief. Exc3xa9n uitspraak viel mij erg op, van Wethouder Aussems over het Carrxc3xa9: "Het is een offer wat gebracht moet worden".

Ik denk dat er nog veel offers zullen volgen.

Wordt vervolgd…..

Advertenties

One thought on “Een offer wat gebracht moet worden…..?

  1. Mooie weergave van hetgeen besproken is gisteravond. Ik denk wel dat er bij de diverse omwonende een vertekend beeld is geweest van de bedoeling van de avond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s