Lokale progressieve samenwerking?

Samenwerking_handen PvdA en GroenLinks durven het aan om heel serieus te onderzoeken of xc3xa9xc3xa9n lokale progressieve combinatie voor de gemeente Loon op Zand haalbaar is. Ook van de kant van D66 en SP komen positieve signalen om deze poging vorm en inhoud te geven.

De ledenvergaderingen van de PvdA en GroenLinks hebben dat 14 juli ieder afzonderlijk besloten. Door de krachten te bundelen wil men progressieve versnippering tegengaan. Voor de kiezers moet de samenwerking de keuze bij de gemeenteraadsverkiezingen makkelijker maken: Kiezen voor een progressieve combinatie xc3xb3f kiezen uit xc3xa9xc3xa9n van de traditionele (coalitie)partijen.

De strijd om de gunst van de kiezers is dus nu begonnen. Wat wil men eigenlijk?

Dat de partijen elkaar opzoeken is niet zonder reden, zo zeggen beide partijen in een persbericht: Download Persbericht_samenwerking_PvdA_GL.pdf .

Zij vinden dat zij lokaal samen sterker staan en er daardoor kansen ontstaan om het gemeentelijk beleid drastisch een andere wending te geven.

Wordt de dag van de Franse Revolutie, quatorze juillet, een dag van de revolutie voor het lokale bestuur in Loon op zand? In oktober weten we of dit pad echt bewandeld gaat worden. Op 3 maart 2010 weten we het definitief!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s