Draagvlak

Het zijn enorme bedragen die straks over de toonbank gaan. De gemeentelijke toonbank wel te verstaan. Het is goed om daar met nadruk veel aandacht aan te besteden. Want verbazingwekkend is het wel hoe stil het is in deze gemeente. Het lijkt wel of inwoners lam geslagen zijn. De politiek die als een ver-van-mijn-bed-show wordt gevoeld?

De plaatselijke poltieke partijen dragen hiervoor een grote verantwoordelijkheid. Zij hebben uit te leggen waarom een groot bedrag besteed gaat worden aan iets waar misschien maar weinig draagvlak voor is. Moeten we 18 miljoen uit de spaarkas van de gemeente besteden aan een dorpshart wat op dit moment nog niet klopt voor de inwoners?

En natuurlijk kan je jezelf wijs maken dat er genoeg geld in kas is en de gemeente een solide financieel fundament hebben. Maar de inwoners willen vooral ook weten wat er in het centrum van Kaatsheuvel neergezet wordt: iets groots, avontuurlijks, uitdagend? Iets Brabants, stads of dorps, gezellig en bruisend?

Als er geld te halen is, bijvoorbeeld een 9 ton om het lelijkste plekje van Kaatsheuvel in de kijkert te zetten, wordt alles op alles gezet om dit onder de aandacht van de mensen te brengen. Een actie wordt in korte tijd uit de grond gestampt, borden als ware het verkiezingen, worden in de gemeente geplaatst. Een (illegale?) kraam wordt bij het drukke winkelcentrum met een enthousiast College erom heen: Mensen Stem aub op het lelijkste plekje want er is geld te halen in Den Bosch!!!!!!!!

Het college laat zien dat het actiegericht en vindingrijk probeert een doel te bereiken en middelen binnen te halen. Maar natuurlijk verwacht je deze actiegerichtheid en vindingrijkheid ook als je van de burgers wilt weten of ze het bruisend dorpshart net zo zien zitten als het College.

Waarom staan er geen borden in het centrum met de plannen en de vraag erbij: Wat vindt U ervan?

Waarom kunnen we niet met een sms-je onze boodschap kwijt? Of gewoon een antwoordkaartje? Moeten we het alleen blijven doen met een enkele informatieavond?

Laten we nu eens niet stemmen over het lelijkste plekje maar over wat het mooiste plekje van de gemeente kan worden!

Dit is dus een oproep aan alle lokale bestuurders in onze gemeente: Raad en College, haal de inwoners er nu eindelijk bij. Nu kan het nog, op de valreep, dat wel.

Ik moet aan het liedje van Bram Vermeulen denken over Politiek:

Tekst_bramvermeulen_politiek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s