Bloemen, zang, dans en spel

Bloem_p1070042_360x2700Het was vandaag goed toeven op de Kasteelweide en het Weteringplein in Loon op Zand. Het begon druilerig maar allengs brak een waterig zonnetje door. Een bloemen-planten-markt met concert voor het eerst in Loon op Zand georganiseerd. En het werd een groot succes.

Bloem_p1070079_360x270Op het Weteringplein waren koor-optredens geprogrammeerd: Gospelkoor Swing Loon – Vitamine C – De levensgenieters – De Liedertafel Echo der Duinen – Vriendenkoor Met een lach en een traan.

Bloem_p1070091_360x270Op de Kasteelweide stonden verschillende kraampjes waar bloemen en planten tegen lenteprijzen te koop waren. Ook de plaatselijke "Oranjeplein-schildersgroep" was enthousiast aanwezig, evenals Mahjongclub De Vier Winden met hun bloemenspel.

Bloem_p1070077_360x270De kinderen konden zich vermaken met een verhaal in een dans, of een dans in een verhaal.

Bij al deze vrolijkheid en gezelligheid kon ik het niet nalaten toch te mijmeren over de staat van de Kasteelweide nu en straks. Met wat geld en inspanningen is er een nog mooiere weide van te maken zonder bandensporen en weggereden grasstukken. Ook de modderplekken zullen dan definitief tot het verleden behoren. Een beetje "anti-cyclisch investeren" zoals de wethouder dat graag doet met het bruisende dorpshart in Kaatsheuvel zou ook hier niet misstaan. En hier is de opgave nog eenvoudiger: geen parkeergarage, noch parkeerveld maar een mooie speelweide is het enige wat gevraagd wordt. Die 16 koopwoningen die nu nog gepland staan aan de rand van de weide moeten we ook maar even in de ijskast zetten. Die kunnen we beter in De Moer bouwen!

Advertenties

One thought on “Bloemen, zang, dans en spel

  1. Het was inderdaad een mooie dag! Goed initiatief!
    De kasteelweide moet natuurlijk behouden blijven voor dit soort evenementen ( en nog vele anderen!!!)Ik weet er nog wel een paar!

    Mieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s