Een voorhangprocedure

Kazerne2Bepaald geen scrabble woord. Het is te lang. En wie weet eigenlijk wat het betekent? Op Wikipedia wordt het uitgelegd. In feite maakt het bestuur een voornemen bekend: men kondigt een besluit aan. Hiervoor staat een bepaalde periode. Als in deze periode niet wordt gereageerd op dit voornemen door de besluitvormers (de gemeenteraad), of als positief wordt gereageerd, dan zal het besluit genomen worden na afloop van de gestelde periode.

Zo loopt er op dit moment een voorhangprocedure voor de verkoop van de brandweerkazerne. De gemeente heeft een koper gevonden om van deze brandweerkazerne iets moois te maken. Deze ondernemer heeft hier als uitstekend beoordeelde plannen voor aangeleverd. Het college wil dan ook voorstellen om nu tot verkoop over te gaan van de voormalige brandweerkazerne in Kaatsheuvel. Dit besluit kan ze echter niet zelfstandig nemen. Daarvoor heeft ze de raad nodig. Het voornemen wordt dan ook snel aan de raad voorgelegd in de voorhangprocedure. De vraag aan de raad is: zijn jullie het met ons eens dat we de brandweerkazerne nu moeten verkopen? Als jullie niet reageren voor 3 maart gaat het voornemen van het college over in een besluit. Dit laatste is ook het geval als de wethouders en de burgemeester niet overtuigd worden door de ingebrachte bezwaren van de raadsfracties.

De PvdA heeft bezwaren aangetekend tegen de verkoop van de brandweerkazerne op dit moment. Men wil eerst het totale financixc3xable plaatje zien voor het bruisend dorpshart. Dat kan pas als over enkele maanden de aanbestedingsprocedure is afgerond. De PvdA denkt dat er misschien meerdere kopers zijn voor dit prachtige object als informatie hierover (incl. de vraagprijs) ook op grotere schaal wordt aangeboden. Meer concurrentiemogelijkheden scheppen door een aparte aanbestedingsprocedure voor dit object is dan een van de mogelijkheden. Ook vind de PvdA dat de bruisendheid van het plein niet echt bevorderd wordt door een hoogwaardige horeca-voorziening. De prijzen zullen navenant zijn waardoor voorspelbaar is dat er geen breed publiek aangetrokken zal worden.

Voor de ingebrachte bezwaren kan ik verwijzen naar de website van de PvdA in Loon op Zand. Inmiddels is ook bekend dat de VVD bezwaren maakt tegen de verkoop van de brandweerkazerne op dit moment. ben benieuwd of het wat uithaalt. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, hopen we maar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s