Hoorzitting Milieubeleidsplan: beheersing overlast

Hoorzitting_tafel

Het is een klein maandje geleden dat er een hoorzitting over het nieuwe milieubeleidsplan heeft plaatsgevonden. Er is weinig publiciteit over geweest, helaas. De aankondiging en uitleg staat op de website van de gemeente hier te lezen.

Er zijn zeker zinnige zaken door inwoners aan de orde zijn gesteld. Met name heeft een groep inwoners haar ernstige  zorgen en bedenkingen ge-uit over de toenemende overlast die zij ervaren van groepsaccommodaties / kampeerboerderijen. Men vraagt zich af waarom er niet handhavend wordt opgetreden bij overschrijding van bijvoorbeeld de geluidsnormen (laat in de avond en nacht: geluidsboxen, megafoons, luchthoorns, nachtelijke droppings, etc.).

Ook de verkeersdruk is in de omgeving van de groepsaccommodaties sterk toegenomen en nauwelijks beheersbaar. De inwoners wijzen ook op de toename van zwerfvuil in de bossen. De verontruste inwoners willen dat in het milieubeleidplan duidelijke afspraken worden gemaakt met de beheerders en dat er sancties worden ingebouwd. Als men de wettelijke normen toepast zoals die in heel het land gelden xc3xa9n als men handhavend optreedt wordt het een stuk aangenamer. Gewoon duidelijke afspraken maken dus.

De boodschap is duidelijk. Niet alleen voor het milieubeleidsplan, maar ook van toepassing in een nieuwe nota over de toekomst van Loon op Zand als recreatieve en toeristische gemeente.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s