Serieus genomen worden..?

Agenda_3

Soms zijn er van die avonden dat je je echt niet serieus genomen voelt als politieke vrijwilliger, sorry, als raadslid. Want het blijft natuurlijk wel vrijwilligerswerk ondanks de paar eurootjes per uur die je er voor terug krijg. Kortom, vanavond was er weer alle reden toe om te constateren dat er sprake is van een behoorlijke kloof tussen "professionele" bestuurders en gekozen vrijwilligers.

Waar gaat het om? De ene maand valt er nauwelijks te vergaderen als raadslid, de andere maand blijken er in eens zoveel onderwerpen aangedragen te worden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Op deze manier krijgt je echt het gevoel een speelbal te zijn van de agenda van B&W.

Er is een grens en die wordt nu overschreden. Waarom? Omdat er een reeks onderwerpen wordt aangedragen voor xc3xa9xc3xa9n vergadering met de vraag hier serieus naar te kijken en een advies voor te bereiden. Kortom: een veel te lange lijst om in een paar dagen voor te bereiden, laat staan op xc3xa9xc3xa9n avond te behandelen. Je voelt je niet serieus genomen en dat doet pijn. Of moeten we misschien de vergaderstukken niet serieus nemen? Het enige wat resteert is een boze mail te sturen naar diegenen die verantwoordelijk zijn voor deze agenda. En zo geschiedde. Maar het blijft balen.

Ach ja, waar zeuren we eigenlijk over….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s