Een gedroomd dorpshart

Dorpshart_300x230Een informatieavond over de stand van zaken. Hoe ver zijn we met het bruisend dorpshart? Een avond ook met een goede opkomst van belangstellenden en belanghebbers, van politici en aanhang, van burgers. Een informatieavond bedoeld om de raad te vertellen wat er het afgelopen jaar bereikt is en wat de plannen zijn voor de verdere ontwikkeling. Eigenlijk gewoon een openbare raadsinformatieavond waar normaliter de publieke tribune ook nagenoeg leeg is. Dit keer volop belangstelling, gelukkig.

De stand van zaken wordt gepresenteerd. Hoe ver zijn we af van het bruisende dorpshart? Hoe gaat het er uit zien. Welke hobbels moeten nog genomen worden? Informatie te over. Veel enthousiasme vanuit de hoek van de projectleiding, de burgermeester en de stand-in van wethouder Waijers: Wim Aussems. Mooie plaatjes schieten over het scherm. Vragen dienen zich aan. Is het plein wel groot genoeg voor beachvolleybal? beachsoccer? pleinfestival? Het moet allemaal kunnen.

De belangrijkste vraag werd niet meer gesteld. Typisch zo’n vraag voor een raadslid die nog genoeg kansen krijgt om aan bod te komen: Hoe gaan we het betalen?

Voorlopig wordt uitgegaan van een eigen bijdrage van de gemeenschap van 18,1 miljoen euro! Voorlopig, maar hoe boterzacht is deze veronderstelling? Hoe ver ligt dit bedrag al van de 10,7 miljoen waar de Raad maximaal voor in wilde staan vorig jaar?

Ik kijk terug in mijn stukken. Ook vorige jaar waren we op dit punt aangeland. Tenminste wat het geld betreft. Ook toen hadden we een verondersteld tekort waar een scenario voor bedacht moest worden. Nu is veel uitgewerkt, maar de uitkomst lijkt op die van vorig jaar. De streep die alle partijen in de raad getrokken hebben wordt fors overschreden. Mooie plaatjes vullen geen gaatjes. Ik wacht op verdere onderbouwing en vooral een voorstel waarin alles gedekt zal zijn binnen de afgesproken grenzen. Ik ben d’r bang voor, bang dat dit voorstel met de huidige ambities niet wordt gedaan. De broek is te groot?

Waar is de noodrem?

Sweet Dreams

Song Lyrics

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s