Coaches en Coalities

Coalitie1aDoen ze het of doen ze het niet? Dat is een beetje een zinnetje wat in de wandelgangen gonst. Want het is natuurlijk niet niks als plotseling een wethouder vertrekt en een nieuwe kandidaat naar voren wordt geschoven. Gelopen race toch? Speler B vervangt speler A en de wedstrijd gaat gewoon door.

Zo eenvoudig blijkt dat niet te zijn, alhoewel Gemeentebelangen (GB) dat misschien wel dacht. Bij de presentatie van deze oplossing aan de fractievoorzitters blijkt dat de coalitiepartijen CDA en Lijst Loon op Zand (LLOZ) van te voren niet zijn geraadpleegd over de invaller.

Bij voetballen kan je in het laatste halfuur van de wedstrijd een geblesseerde verdediger vervangen door een aanvaller. Als coach kan je dat doen, want jij bent de baas.

In een coalitie heb je meerdere coaches op dezelfde bank zitten. En dat maakt het leven er niet eenvoudiger op. Coach-CDA heeft liever een middenvelder en coach-LLoz wil een nieuwe keeper omdat er zoveel ballen worden doorgelaten.

Kortom, volop discussie over de te volgen strategie. Het beraad is in volle gang. De wedstrijd gaat door. Voorlopig met xc3xa9xc3xa9n man minder op het veld. Aan de kant staat de beoogde invaller van coach GB te roepen: niet praten praten praten, maar doen. De coaches duiken ieder met de supporters in hun eigen kleedkamers. De gezamenlijk douche is zondag. De wedstrijd is voorlopig onderbroken.

De vraag is natuurlijk ook wie eigenlijk de tegenstanders zijn van de drie coaches. Welke wedstrijd wordt eigenlijk gespeeld. Zijn er nog toeschouwers? Valt er nog wat te winnen? Welke coach heeft het eigenlijk voor het zeggen? Wie is de Baas?

Voor deze coaches zet ik Paul de Leeuw in met het lied: "Ik heb je lief", gezamenlijk te zingen door de drie coaches bij de persconferentie. De bijgevoegde tekstversie is iets aangepast.

Aangepaste tekst: Download ik_heb_je_lief.txt

"wordt vervolgd"?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s