Oude politiek en oude liefde

Wat oude politiek met oude liefde te maken heeft is mij vanavond duidelijk geworden. "Stand by your man" oftewel blijf bij elkaar ondanks alles.

Ik moest daaraan denken na de vergadering. Een vergadering waarin tot 2 keer toe een gele kaart voor de wethouders op tafel werd gelegd met de boodschap: "Doe het voortaan even anders".

Voor wethouder Bisselink het signaal om zich te verontschuldigen voor alle perikelen met de kliko’s. Een excuus naar de inwoners werd gevraagd. Tegelijkertijd werd hem gevraagd om met de gele kaart binnen de organisatie te wuiven en daar de zaak op orde te brengen. Voor Gemeentebelangen, CDA en Lijst Loon op Zand een stap te veel om deze boodschap met een motie van afkeuring te onderstrepen. Eigenlijk treft de wethouder geen enkele blaam maar zat het vooral in de organisatie scheef, volgens het CDA.  Het CDA passeert daarmee de bestuurlijke en politieke verantwoordelijkheid van de wethouder en legt de schuld direct bij de ambtenaar. Sorry mensen, we vinden het allemaal heel erg wat er gebeurt (aldus de regerende lokale partijen) maar een eigen wethouder een gele kaart mee geven doen we gewoon niet. Het coalitie-verband, en in feite dus het partijbelang, wordt belangrijker gevonden dan het gewenste signaal naar de wethouder. Een motie van afkeuring werd op die manier van tafel geveegd. Het achterliggende motto daarbij: "Stand by your man".

Ook voor wethouder Aussems lag een boodschap klaar. Een boodschap waarin verteld werd dat er wel allerlei leuke plaatjes in elkaar gedraaid kunnen worden met een vracht aan geld (subsidie) die meegegeven wordt aan de Twern om de taken van Triangel over te nemen. Maar vooraf duidelijk maken waaraan het precies besteed wordt is toch niet teveel gevraagd? We hebben het over 460.000 euro die besteed mag worden aan sociaal-cultureel-werk (jongerenwerk, ouderenwerk, Crossroads, de Kuip, en nog veel meer). De portemonnee die getrokken wordt zonder goedkeuring van de raad zelf? "Jullie als volksvertegenwoordigers komen nog wel aan de beurt om je zegje te doen" was de tegenboodschap van de wethouder. Voor de regerende partijen Gemeentebelangen, CDA en lijst Loon op Zand voldoende om ja tegen de wethouder te zeggen en Nee tegen de ondertekenaars van de motie van afkeuring: PvdA, VVD en GroenLinks. "Stand by your man"! Met dank aan Tammy Wynette, u weet wel van toen de "liefde" nog mooi bezongen kon worden. Heel lang geleden…………….

update 20-dec-2008: en wat vinden we terug in de krant? Klik op onderstaande download om het plakboek te bekijken:
Download 20081218_mva_BD.pdf

tekst: Download tekst_Stand_By_Your_Man.pdf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s