Zuur en wrang

Lijn300poster Enkele maanden geleden schreef ik er een blogje over: Het lege bushokje. En de situatie is niet veranderd. Niet dat ik dat had verwacht. In enkele maanden iets voor elkaar krijgen is wel een hele erge zeldzaamheid in de politiek. Of het moet natuurlijk om kapitalen gaan.

In een mooie wijk waar inmiddels een geheel gerenoveerde serviceflat als residentie is neergezet ontbreekt iedere fatsoenlijke manier om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Zij die goed ter been zijn pakken de fiets om een kilometer verderop de bus te pakken. Voor een goede aansluiting fiets je wat verder om op het mooie aangelegde transferrium aan de snelweg de bus te pakken.

Voor de ouder wordende medemens die niet meer goed ter been is (en dat zijn er al meer dan in de service-residentie wonen) is de afstand net iets te groot om te overbruggen. Eventueel kan de deeltaxi natuurlijk gebeld worden om je te laten afzetten bij de gewenste bushalte. Al met al geen plezierige vooruitzicht om op die manier van het OV gebruik te maken. En dat in een provincie die zo graag het OV wil stimuleren.

Dat laatste hebben we inmiddels gemerkt. De niet gebruikte bushokjes (al jaren niet gebruikt in deze wijk) zijn inmiddels al een paar dagen versierd met een fantastische uitnodigende poster: maak gebruik van de snelste busverbinding tussen Tilburg-Waalwijk-Den Bosch.

Hoe wrang en ongelooflijk zuur is deze uitnodiging voor de mensen die in de nabijheid van dit bushokje wonen: bijvoorbeeld de mensen van de serviceflat Molenwijck.

Molenwijckflat10122008702_450x338 Want juist in dat bushokje hangt deze reclame voor de nieuwe buslijn. Eerst mogelijke opstap: de Horst in Kaatsheuvel.

Bushokje_molenwijck_10122008701_450 Een beetje betrokken bedrijf die deze posters ophangt kan hopelijk meer dan alleen opplakken. Gewoon nadenken waar je je reclame neerhangt kan niet zo’n opgave zijn.

3 thoughts on “Zuur en wrang

 1. Peter ik heb je log ff doorgemaild naar vvd fractie staten. vind je wel goed he?
  Echt luguber die poster in Loon op Zand brrr.
  en dan wil waalwijk in landgoed Driessen… ook een halte.. om te janken

 2. Een goed initiatief van de prov.fractie van uw partij.
  Zoals velen weten heb ik me in het verleden zeer actief bezig gehouden met een busverbinding in Loon molenwijk. Allereerst kwam lijn 138 terug toen alles nog in Den haag beslist werd. Eind jaren 90 gingen de concessies o.m. naar de provincies.Alle jaren daarvoor was door BBA
  , Rover, en Milieugroepen gepleit voor de wegverbinding Molenwijk Kasteellaan. Dat werd om allerlei redenenindertijd uitgesteld (een van de argumenten was o.m. dat er dan koeien over de weg heen moesten steken !!!)
  Toen er door het rijk op de bestaande bedragen van het O.V. werd gekort was Molenwijk een van de bezuinigingen. Op verzoek van Rover om hier niet mee accoord te gaan werd door het college niet ingegaan want dat was provinciale politiek. De oplossing een pendelbus bleek 60% van de reizigers in Loon op Zand de reden om niet meer de Bus te nemen. Toen ook de pendelbus slecht bleek te werken werd de loonse politiek wakker en werd in dec vlak voor nieuwe gem. verkiezingen een motie aangenomen om dit te verbeteren. Met nieuwe bezuinigingen werd afgesproken dat de pendelbus zou worden opgeheven en dat binnen 2 jaar als de verbindingsweg weg was gerealiseerd de bus “DE VOLLEDIGE OUDE ROUTE”(via ecliptica en molenstraat) als 136 zou gaan rijden. Nu is het 2010 ! en de weg ligd er nog niet ! Loonse politici niet meer praten en vragen maar : DE WEG AANLEGGEN en de bus terugeisen !!!
  het loopt nu weer tegen de verkiezingen. Ben benieuwd wat er in de programma’s er letterlijk in komt te staan ! Want aan de zinssnede “Goed o.v. in Loons’Molenwijk heb ik en de reiziger geen donder !!!
  Renxc3xa9 Valk voorm bestuurder Rover Brabant en lokale milieugroepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s