Van Triangel naar de Twern

Logo_detwern_en_triangelIn 2009 neemt Loon op Zand afscheid van Triangel. Een organisatie die de afgelopen decennia verantwoordelijk is geweest voor het sociaal-cultureel werk in deze gemeente. Het zal meer een afscheid zijn van de naam omdat alle aktiviteiten voortaan onder de vleugels van de Twern plaats zullen gaan vinden. Natuurlijk zullen er veranderingen plaats vinden. Veranderingen die overigens al dit jaar zijn ingezet bij Triangel zelf: van een aanbod-gerichte organisatie naar een vraaggerichte organisatie. Dus vooral diensten willen leveren op basis van de vraag zoals deze leeft bij organisaties, bij de buurt en in de wijk.

Triangel heeft te maken met jeugd- en jongerenwerk (Crossroads en de Kuip, en ook jongerenwerk op straat), met ouderenwerk, met vluchtelingenwerk en begeleiding nieuwkomers, met buurtwerk (Pannehoef), met ondersteuning van vrijwilligers (KBO, gehandicaptenplatform, …), Straatspeeldag, buurtwerk, opbouwwerk en  …………

Deze overgang moet op bestuurlijk niveau door de Gemeenteraad worden bekrachtigd. De raad moet weten welke afspraken gemaakt zijn met de Twern als de nieuwe leverancier. Welke diensten worden geleverd en zijn ingekocht. Op basis van welke voorwaarden en op basis van welke beleidskeuzes.  Het lijkt er even op dat deze vragen niet meer aan de orde zullen komen. Vandaar dat er toch nog een dringende vraag vanuit de PvdA naar de andere partijen in de raad is gegaan om deze vragen vooral wel te stellen. Te beginnen in de commissie Mens en Maatschappij op maandag 1 december. Op 18 december moet de Raad in staat worden gesteld om een finaal oordeel te geven. De professionele werkers in dit veld en de ondersteunende diensten daarbij (beheer en administratie) hebben hier recht op. De gemeente heeft hier recht op. Hieronder kan men kennisnemen van het voorstel van de PvdA om dit onderwerp op de agenda te plaatsen van de commissie Mens en Maatschappij. Ook de daarbij te stellen vragen staan daarin opgenomen. En niet op de laatste plaats is ook belangrijk om te weten of het huidige personeel zijn werkplek kan behouden en alles fatsoenlijk geregeld is via een sociaal plan.

Download PvdA_vragen_Triangel_Twern_28nov2008.pdf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s