Ze staan er: 3 kliko's bij elkaar

Klikoos3_28112008686Het duurt even, maar dan heb je ook wat: een kleine gft-kliko, een kleine restafval en een grote papierbak. En nu niet denken dat er om medische redenen een grote papierbak staat, of dat er iets geritseld kon worden als raadslid. Nee, gewoon 25 euro per jaar extra betalen voor de grote papierkliko. Als bedrijf aan huis wordt meer papierafval geproduceerd, dus die 25 euro neem ik voorlopig voor lief. Maar twijfelachtig blijft het om nu extra te moeten betalen voor een voorziening die er jaren geweest is. Zeker na eerdere toezeggingen dat het allemaal wel gratis kon. Overigens pas vandaag gelezen dat het exclusief btw is (6% of 19% weet ik nog niet maar dat zoek ik volgende week wel uit). Het heeft wat tijd gekost, de nodige telefoontjes, maar binnen een week was alles geregeld. Overigens zijn ze nog niet van een chip voorzien. Met wat geduld en niet te koud en nat weer zal dat de komende weken wel lukken. Er kan namelijk niet ge-chipt worden bij nat en koud weer. Had overigens ook wel verteld mogen worden.

Het ‘toeval’ wil dat ik ook vandaag het voorstel voor de nieuwe tarieven voor 2009 onder ogen kreeg. Deze tarieven worden vastgesteld in de raadsvergadering van 18 december a.s. Het tarief voor het huren van een extra kliko van 240 liter voor GFT-afval kost xe2x82xac 112,= per jaar. Een evengrote kliko voor restafval gaat xe2x82xac 187,= kosten (allemaal excl. 6 of 19% btw). Dat zijn behoorlijke bedragen waar ik niet snel een aannemelijke verklaring voor kan vinden. Zeker niet als je het vergelijkt met de prijs voor de grote papierbak. En een gekleurde deksel kan dit verschil toch niet maken. Dat wordt dus een vraag voor de commissie Bestuur & Middelen volgende week donderdag.

Onbegrijpelijk is dat voor groenafval per halve kuub 2,60 gerekend gaat worden als je dit netjes bij de milieustraat wil afleveren. Niet echt een stimulans, denk ik dan, als je braaf je tuinafval weg wilt brengen omdat het allemaal niet meer past in die kleine kliko.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s