jongerenwerkers gevraagd

JongerenwerkenkhuizenDeze week veel signalen opgevangen over een nijpend tekort aan voldoende jongerenwerkers in de gemeente. Toevallig hierover ook een goede weblog gelezen waarin aandacht voor dit probleem wordt gevraagd. Een probleem wat dus ook elders voorkomt, bijvoorbeeld in Stadskanaal:

"Jongeren moeten ook aangesproken worden op wangedrag. In de oude stadswijken vervullen straatcoaches en buurtvaders die rol, in Stadskanaal hebben ze Nico. Als jongerenwerker praat hij dagelijks met jongeren waar anderen liever met een boog omheen lopen. Ze kennen hem, ze luisteren naar hem en ze vertrouwen hem. Met Nico heeft Stadskanaal dan ook goud in handen. En in Stadskanaal begrijpen ze dat. Nico krijgt de ruimte om te doen wat hxc3xa9m goeddunkt, niet gehinderd door het georganiseerde wantrouwen dat mensen vaak horendol drijft. Kwalificaties, werktijden, diplomaxe2x80x99s en verantwoording zijn ondergeschikt aan resultaten in Stadskanaal. 

Dat is niet alleen prettig voor Nico, dat is vooral ook succesvol. Jongerenwerk houdt kwetsbare jongeren op het rechte pad en voorkomt dat we moeten ingrijpen als het eigenlijk al te laat is. Preventie voor repressie, luidt het devies. Vijfhonderd extra wijkagenten vond men in Stadskanaal dan ook prachtig maar liever nog zag men duizend extra jongerenwerkers."

Ik moest hier ook aan denken in het kader van de Mosquito’s die waarschijnlijk verboden gaan worden.

(bijgevoegd plaatje geleend van Jongerenwerk Enkhuizen)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s