Afsluiting HogeSteenweg Ja of Nee?

Bdkop_kansoptunnel_15nov2008Dat is even schrikken als je hoort dat de provincie voor 90% zeker geen extra geld uit wil geven voor een ondertunneling van de N261 bij de HogeSteenweg. Volgens de provincie moet de gemeente dit maar uit eigen zak betalen. de provincie maakt immers de ontsluiting mogelijk via de N261 bij de Kasteellaan. In een debatje hierover met de wethouder wat dit nu precies betekent gaf de wethouder aan dat de oorspronkelijke drie varianten waaronder de zgn. buitenvariant nog steeds overeind staan. Hierover zal de bevolking nog over mee kunnen praten in het eerste kwartaal van volgend jaar. Dit betekent dus dat de keuze van 83% van de bevolking voor de buitenvariant nog steeds tot de mogelijkheden behoort. Om dit te realiseren zullen echt kosten bespaard moeten worden op de aanleg van nieuwe wegen zoals in de andere varianten zijn voorgesteld. Juist het gebruik van bestaande wegen in de huidige infrastructuur zal de totaal kosten voor aanpassing van de totale verkeersstructuur lager doen uitvallen. Hoe zag de keuze van een grote meerderheid van de inwoners er ook al weer uit? Zie hieronder.

Buitenvariant3_2

Advertenties

2 thoughts on “Afsluiting HogeSteenweg Ja of Nee?

  1. Op de site van omroep brabant staat een artikel dat de provincie de ombouw van de N261 mede af laat hangen van de beslissing van Tilburg over de shopping-mall.

  2. @Gerard: Inderdaad, de voorbereidingen van de ombouw van de N261 worden voorlopig stilgelegd totdat meer bekend is over de shopping Mall. Uitstel betekent echter nog geen afstel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s