Geen 240liter papierbak voor particulieren!

240klikometkruisHelaas, het college heeft deze week besloten om geen grote papierbakken (240 liter) toe te staan voor particulieren. Daar zit ik dan met de toezegging van begin oktober dat het wel mogelijk zal zijn. Het zwalkt van de ene naar de andere kant. Er worden natuurlijk ook uitzonderingen gemaakt. Als je kan aantonen dat je om medische redenen een grotere papierbak nodig hebt en het papier ook niet zelf weg kan brengen naar een zgn. "brengvoorziening" (zoiets als een glascontainer, maar dan voor papier). dan kom je voor de grote maat in aanmerking. Weer een taakje erbij voor een ambtenaar omdat te toetsen, te controleren en handhavend op te treden?

Maar welke medische redenen kan je nu verzinnen om hiervoor in aanmerking te komen? Wat mag er eigenlijk allemaal in de papierbak gestort worden? Senternovem, een instituut die over het afvalbeheer veel informatie verschaft, heeft een uitgebreide lijst op haar website staan. Op deze lijst zie ik geen enkel produkt staan wat ook maar iets met medische redenen te maken zou kunnen hebben. Watmagbijoudpapier

Advertenties

2 thoughts on “Geen 240liter papierbak voor particulieren!

  1. Idem dito, Alex, ik zag het berichtje ook en we gaan meteen zo’n grote bak nemen, of het moet echt een “bak” zijn van de gemeente. We gaan het afwachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s