Een bruisende excursie

Een excursie om te proeven hoe men elders tot oplossingen komt voor vergelijkbare vragen in onze gemeente. Eerst een klein uurtje bijpraten hoe de stand van zaken op dit moment is met het Bruisend Dorpshart. Verantwoordelijke wethouder Waijers toonde in sneltreinvaart de belangrijkste onderdelen en de oplossingen die tot nu toe zijn bedacht. Even nog los van het bijbehorend kostenplaatje. Conclusie: er is veel nagedacht, gepast en gemeten. De uitkomst tot nu toe ziet er in hoofdlijnen aantrekkelijk uit. Maquette2_500x411_3 De bijgewerkte maquette werd getoond om het geheel nog overzichtelijker te maken.

Opvallende zaken:
Een mooie indeling van het nieuwe gemeentehuis
Een goed uitziende invulling van Carrxc3xa9
In plaats van 5 nu maar 1 ondergrondse parkeergarage
Een aantrekkelijk ogende brandweerkazerne
ruimte voor horeca

Tijdens dit informatief raadsuitje zijn zaken die je hoort soms belangrijker dan zaken die je ziet. Zo werd her en der ingegaan op de vraag of een jongerencentrum wel of niet opgenomen moet worden in een groot sociaal-cultureel centrum. Mijn voorlopige conclusie: Teveel signalen ontvangen die pleiten voor het apart houden van deze belangrijk groep. Ga uit van verschillende groepen en geef ieder de kans zichzelf te zijn. Een conclusie die vet onderstreept werd door de burgemeester van Heesch.

De rondleiding in het vernieuwde gemeentehuis gaf een goede indruk van wat ook anders kan dan wij gewend zijn. Maar anders hoeft niet altijd beter te zijn.Ovalsuite_450x338

De raadszaal kwam zeer imponerend over. Maar de tafeltjes stonden zo vast als een huis. Dus enige multifunctionaliteit op dat niveau bleek afwezig.

De ruimte voor de clixc3xabnten kwam een beetje koud over en deed denken aan de wachtruimte in het 2stedenziekenhuis. Maar over smaak valt niet te twisten.

De volgende keer is een financixc3xable excursie aan de beurt. We wachten af.Clientenruimte_450x338 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s