Een paswijzer om jaloers op te worden

PaswijzerAls raadslid let je niet alleen op wat er binnen je eigen gemeente gebeurt. Je kijkt ook buiten de eigen gemeentegrenzen. Per slot van rekening hoef je niet alles zelf uit te vinden. Wat mij al langer opviel in Waalwijk is bijvoorbeeld het succes van de " PasWijzer". De paswijzer is een pasje dat bedoeld is voor inwoners met een minimum inkomen. Met dit pasje krijgen de mensen het wat makkelijker om met allerlei activiteiten mee te doen. Het is bedoeld om de mensen te stimuleren om aan de samenleving te blijven deelnemen. Zo krijg je flinke kortingen bij zwembaden, sportscholen, theater, bibliotheek, lidmaatschap sportverenigingen.

In Waalwijk hebben ze het goed voor elkaar. Het wordt tijd dat ook onze gemeente dit voorbeeld gaat overnemen. Een aandachtspunt voor de komende begrotingsbehandeling! Zeker weten dat ook andere politieke partijen hier in de gemeente met jaloerse blik richting Waalwijk hebben gekeken.

Het moet niet zo moeilijk zijn om bij Waalwijk aansluiting te vinden. Hun ervaring plus de gemeenschappelijke sociale dienst (ISD) moet borg kunnen staan voor een snelle en geruisloze invoering in Loon op Zand.

Ook een kijkje nemen in Waalwijk: zie bijvoorbeeld hier

In Loon op Zand wordt met een zogenaamde subjectsubsidie gewerkt. Zie hier wat dit in de praktijk betekent. Voor deelname aan allerlei maatschappelijke activiteiten is, afhankelijk van het inkomen, maximaal 90 euro per jaar/per persoon beschikbaar.

voetnootje:
(Even voor alle duidelijkheid: De paswijzer wordt in Waalwijk uitgevoerd door het eigen gemeentelijke lokale loket en niet door de ISD. Het Waalwijkse gemeentebestuur heeft er daardoor ook directe invloed op.)

Advertenties

2 thoughts on “Een paswijzer om jaloers op te worden

  1. Jacky: Dit lijkt me nou een goed punt om in de opdracht mee te nemen als de gemeenteraad besluit aan het College te vragen om de mogelijkheden te onderzoeken van aansluiting bij de paswijzer van Waalwijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s