Wow: Een kerstkadootje van 50 euro voor de minima

50eurobiljet Vanuit de PvdA-fractie in de 2de kamer is door Hans Spekman een mooi presentje bedongen voor de minima: Vxc3xb3xc3xb3r kerst 50 euro voor mensen met een inkomen tot 120% van het minimumloon. Een meerderheid in de 2de kamer staat achter deze extra inkomensondersteuning, zoals dat heet. Het geld gaat naar de gemeente toe. De gemeente zal dit vervolgens op een of andere manier naar de mensen toe moeten geleiden. Hoe dat gebeurt staat nog niet vast. Wethouder Ligtenberg zegde in ieder geval toe dat wat hem betreft dit ook in deze gemeente mogelijk gemaakt moet worden. Hij zal zich er persoonlijk voor inzetten om het college te overtuigen. Het is een mooie meevaller zo vlak voor kerst in de dure decembermaand.

Het aardige is dat naast alle extra geldstromen voor banken en verzekeringsbedrijven in deze tijd van de kredietcrisis deze extra geldstroom voor de minima al voor de zomer is vastgesteld. In Loon op Zand gaat het om een totaalbedrag van xe2x82xac 52.277.

De lokale PvdA-fractie zal natuurlijk Ligtenberg ondersteunen om alles op alles te zetten om het geheel vxc3xb3xc3xb3r kerst rond te krijgen. Het doet er immers toe dat de PvdA vertegenwoordigd is in de gemeenteraad xc3xa9n in de tweede kamer xc3xa9n in het kabinet.

(Zie ook http://www.loonopzand.pvda.nl/ voor het amendement en de brief van staatssecretaris Aboutaleb)

Interview RTV MiddenBrabant (Eric Dankers): 30 oktober 2008 over het extraatje

Download RTVMB_30okt2008.mp3

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s