Kliko's: tijd voor een verstandig besluit

Miniminiklikoos_wit_470x114

Als de gemeente nu niet van kleur verschiet weet ik het niet. Maar het wordt tijd om nu echt een pas op de plaats te maken. Het lukt kennelijk niet om het nieuwe afvalbeleid ook helder en duidelijk te maken en in te voeren.

Kliko_krant330x131

Zie het Brabants Dagblad van 8 oktober, editie West, Tilburg plus

Overigens begreep ik nu dat de grote papiercontainer toch mogelijk wordt gemaakt. Een hele boel inwoners zullen daar blij mee zijn. Maar wat nu te doen met de eerder opgegeven voorkeuren door deze inwoners?

De PvdA gaf dit voorjaar het volgende commentaar en advies aan het College:

19 mei 2008

Wij zijn er voor om een stap op de plaats te maken en de nieuwste ontwikkelingen op te nemen in nieuw beleid. Dat betekent voorlopig een aanbesteding voor een jaar aan te gaan om het huidige systeem te handhaven. Vervolgens dit jaar de tijd te nemen om het huidige afvalstoffenplan bij te stellen en verder te onderbouwen en ook serieus het draagvlak bij de bevolking erbij te betrekken.

Dit advies is nog onverkort van kracht. Beter ten halve gekeerd dan…

Onderbreek nu het huidige invoerplan voor een paar maanden en zet goed op een rijtje wat je als gemeente nu werkelijk wilt. Luister dan ook goed naar alle reacties die je gehad hebt. Wees blij met zoveel betrokkenheid en leer ervan. Achter iedere vraag en klacht schuilt meestal een gratis advies!

Tijd voor een time-out.

(afbeelding kliko’s uit: www.kliko.nl)

Advertenties

One thought on “Kliko's: tijd voor een verstandig besluit

  1. Die Mall is een bedreiging voor van alles en nog wat. Voor de middenstand in Tilburg maar zeker ook in de regio. Voor de natuur, de plek waar hij zou moeten komen, vormt nu een groene barriere tussen Tilburg en Loon op Zand. Voor het milieu in ruime zin. De extra toestroom van verkeer betekent veel extra CO2-uitstoot en ook nog eens veel extra asfalt aan de N261.

    Naar alle waarschijnlijkheid komt er in Tilburg een referendum over deze kwestie.
    Op initiatief van de SP Tilburg worden alle tegenstanders opgeroepen zich in het ‘Platform Stop de Mall’ te verenigen om zo gezamenlijk een ‘Nee-campagne’ te voeren in de aanloop naar dat referendum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s