Loon op Zand en de Tilburgse Shopping Mall

Mall02_small_200x229_2 Het College heeft krachtdadig stelling genomen tegen de komst van de shopping mall in Tilburg. Zij doet dat als reactie op de verschillende onderzoeksrapporten over de Mall.

Er is niks mis mee met een duidelijke mening van het College over een dergelijk ambitieus plan tegen de grenzen van onze gemeente. Maar er zijn meer spelers in deze gemeente die over deze plannen wel iets te vertellen (willen) hebben. De vraag is of de mening van het College globaal overeenkomt met die van de rest van deze gemeente? Wat vinden onze lokale ondernemers van de shopping mall. Delen zij de mening van het College? Hoe denken de verschillende politieke partijen over deze ontwikkeling. En wat vindt xc3xa9xc3xa9n van onze grootste werkgevers in dit gebied met eveneens een jaarlijks bezoek van zo’n 3 miljoen klanten? Mag er meer duidelijkheid komen over zo’n grootschalig project in onze gemeente?

Persoonlijk heb ik zelf weinig moeite met de argumenten van het college. Maar de waarde van deze argumenten zal stijgen als deze argumenten worden geconfronteerd met tegenargumenten. Argumenten van organisaties, politieke partijen, ondernemersverenigingen en burgers die er anders over denken. Ook zij horen de kans te hebben en te krijgen om hier hun invalshoek en verhaal kwijt te kunnen. De lokale politiek en dus de gemeenteraad hoort hier oor voor te hebben. Het volstaat niet om met xc3xa9xc3xa9n enkele brief van het College deze belangrijke kwestie af te doen. Een brede discussie hoeft zich niet alleen te beperken tot Tilburg.

De schijn moet weggenomen worden dat het College het wel weet hoe de gemeente hier tegenover staat. Het gaat hier om meer dan een winkeltje om de hoek.

Mall04_3 

Brief van College aan Tilburgs College (Klik op deze link):  Download 20080827_brief_aan_raad_ivm_shopping_mall_tilburg.pdf

Advertenties

One thought on “Loon op Zand en de Tilburgse Shopping Mall

  1. Die Mall is een bedreiging voor van alles en nog wat. Voor de middenstand in Tilburg maar zeker ook in de regio. Voor de natuur, de plek waar hij zou moeten komen, vormt nu een groene barriere tussen Tilburg en Loon op Zand. Voor het milieu in ruime zin. De extra toestroom van verkeer betekent veel extra CO2-uitstoot en ook nog eens veel extra asfalt aan de N261.

    Naar alle waarschijnlijkheid komt er in Tilburg een referendum over deze kwestie.
    Op initiatief van de SP Tilburg worden alle tegenstanders opgeroepen zich in het ‘Platform Stop de Mall’ te verenigen om zo gezamenlijk een ‘Nee-campagne’ te voeren in de aanloop naar dat referendum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s