De Kasteelweide en het ene oor van het College

Oor_2 Wat te doen met de Kasteelweide in Loon op Zand? Het College is er uit. Het nieuwste voorstel wordt eind juni in de raad besproken en vastgesteld. Uiteindelijk wordt er geen parkeerstrook aangelegd op de Kasteelweide. Een parkeeronderzoek heeft de noodzaak hiervan niet aangetoond. Gelukkig maar zullen velen in Loon op Zand zeggen. Een meerderheid van de bevolking wilde deze parkeerstrook ook niet. Kortom, het College heeft geluisterd. En dat is een goed ding voor de democratie en voor mensen die er (nog een beetje) in geloven dat "burgerparticipatie" zeker wel tot resultaten kan leiden. Hierover had het College wel wat uitbundiger kunnen reageren dan alleen een verwijzing naar een verkeersonderzoek. Doen ze iets goed (tegemoet komen aan de wens van velen in het dorp) dan vergeten ze dit nog extra te melden.

Kasteelweide417x279 Maar het voorstel omvat nog meer. Bijvoorbeeld dat er mooie wandelpaden en fietspaden worden aangelegd. Wel zal er af en toe ruimte moeten zijn voor 180 tot 200 auto’s als er bijvoorbeeld een vlooienmarkt of ander evenment in de Wetering plaatsvindt. Op de Ecliptica zal niet meer geparkeerd mogen worden. Dus zal uitgeweken moeten worden naar de Kasteelweide zelf. Jammer want deze mogelijkheid is door een grote meerderheid van de bevolking afgewezen in het PvdA-bliksemonderzoek van vorig jaar.

Kasteelweide_achterkant417x279 Een tweede heikel punt is het al dan niet toestaan van bebouwing aan de rand van de Kasteelweide. Eerst deed het verhaal de ronde dat "we" hier eigenlijk weinig over te vertellen hebben. Het valt buiten de Kasteelweide en het gaat toch immers om bouwmogelijkheden op particulier terrein. Niets is minder waar. Het bestemmingsplan moet namelijk gewijzigd worden. In het huidige bestemmingsplan is extra bebouwing voor wonen niet toegestaan. Het gemeentebestuur wil met het vaststellen van het nieuwe bestemmingsplan het bouwen van woningen aan de rand wel toestaan, mits onder bepaalde voorwaarden en volgens vastgestelde bouwvoorschriften. Ook voor het bouwen aan de rand van de Kasteelweide is geen meerderheid te vinden bij de inwoners.

De Kasteelweide kan een mooi groen centrum worden waarin gewandeld en vertoefd kan worden (en niet alleen senioren). Het hoeft geen voortuin te zijn van een reeks nieuwe minibungalows, noch een uitwijkcentrum voor het rollend materieel van elders.

Een deel van de wensen is door het College gehoord. Exc3xa9n oor is benut. Nu nog de andere activeren.

(foto van het oor afkomstig van: www.harendekrant.nl/nieuws.asp?bericht_id=2007368)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s