Het Doe-maar scenario

Doemscene_200x72Praten over grote projecten gaat gepaard met veel emotie, hartstocht en ook met een zucht naar bezinning. Soms is het verstandig je af te vragen waar je als raad en als raadslid mee bezig bent. Durf je het aan om grote risico’s aan te gaan?  Vragen die je af kan doen door eens flink op de trommel te roeren en te zeggen dat je het volste vertrouwen heb in de goede afloop, als je er maar in gelooft en uitstraalt dat je iets groots voor het dorp wil bereiken. Of je neemt de meer voorzichtige houding aan van iemand die gewaarschuwd is voor beren op de weg en daar tijdig maatregelen voor wil nemen. In feite is dat de discussie die zich vanavond afspeelde in  een speciale commissievergadering over het Bruisend Dorpshart.

Tijdens een pauze merkte een lokaal alom bekende journalist op dat hij het gevoel had dat een meerderheid van de Raad op het punt was aangeland van een soort van Doe-maar scenario: We zijn al zover met het bidbook dat we gewoon maar door moeten gaan: DOE-Maar. Ga maar door. We zien wel waar we uit komen. Het oorspronkelijke doemscenario wordt vervangen door een doe-maar scenario. Ik vind dat een treffende weergave van de stand van zaken.

De rede en de vatbaarheid voor een goede financiele onderbouwing is er niet (meer). Het vertrouwen in het College wordt tot het maximale op geschroefd. Het risico is natuurlijk dat het uiteindelijk toch niet meevalt om een bruisend dorpshart tot stand te brengen binnen de gestelde ramingen. Een dorpshart waarvoor al in een vroeg stadium om financixc3xable redenen bypasses worden aangelegd.

Intussen loopt de klok verder, en verder….. Kennelijk geen tijd meer voor bezinning. De markt moet het maar oplossen en anders zien we alsnog wel (wordt waarschijnlijk weer na een halfjaar geconstateerd!) waar het schip strandt.

Advertenties

2 thoughts on “Het Doe-maar scenario

 1. Ach ja…ken je dat reclame-filmpje met zo`n jonge blonde telefoniste?
  “U wilt eerder stoppen met werken???… Ik zou `t gewoon doen…”
  Niks mis met een beetje naiviteit toch? Waar hebben we het nou helemaal over? Wat is nou 53 miljoen?

  Enne… een Doe Maar scenario.
  Misschien een lichtpuntje:
  Anders dan andere bij kortstondige succesnummers (als Jimi Hendrix of Jim Morrison) leven de jongens van Doe Maar allemaal nog. En als ik eerlijk ben, wat ze hebben nagelaten bruist nog steeds wel een beetje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s