De Traplift: het vervolg

Enkele maanden terug schreef ik er over: Een traplift of verhuizen? Ik stipte al aan dat een aanvraag van een traplift de nodige besognes met zich meebracht voor de aanvraagster. "Misschien deed zij er wel beter aan om te verhuizen" was haar gezegd. Daar had zij geen enkele behoefte aan en zij volhardde dus in haar aanvraag van januari 2007. De bestuursrechter moest er aan te pas komen om het pleit te beslechten. De uitspraak viel in haar voordeel uit. Inmiddels was het 20 december, bijna een jaar verder.

Een reactie van de gemeente bleef uit. Ook een telefoontje dat nu alles wel geregeld zou worden in korte tijd met een toelichting op de vervolgprocedure was er niet. Plotseling stond er iemand voor de deur die het een en ander kwam opmeten om een offerte uit te brengen. Even later weer een ander bedrijf met hetzelfde doel: opmeten en uitrekenen.

Uiteindelijk was daar dan de afspraak van het laatste bedrijf om de nieuwe traplift op 21 april te komen monteren. Deze datum werd mij met vreugde meegedeeld. Ik nam mij voor om het persoonlijk op deze dag te mogen bewonderen.Traplift1_248x361

En jawel, daar stond boven aan de trap, "fier en trots" de traplift. Een stuk sprankelende techniek, klaar om in gebruik genomen te worden. Geen angstige en onzekere momenten meer op de trap. Gewoon een extra stukje woongenot om langer in de vertrouwde omgeving te kunnen blijven.

De eerste rit moet nog gemaakt worden. Helaas bleek het uiteindelijk niet helemaal volgens planning te verlopen. Alsof er een vloek rust op dit project.

Traplift2_248x325_2Onderaan de trap bungelden er nog wat draadjes uit een buis. Dat zag er niet echt af uit. Het verhaal hier achter was snel verteld. Gewoon even pech met het boren in de vloer. Helaas recht door een leiding van de centrale verwarming. Het water spoot er als een fonteintje uit. De loodgieter er vliegensvlug bijgehaald om e.a. weer te repareren (vloertje er voor een deel uit, nieuwe leiding leggen, etc.). De aanleg van deze traplift weerspiegelt de hobbels die genomen zijn om het zover te laten komen. Morgen ga ik weer nieuwsgierig kijken naar een eventueel volgend onheil. Maar misschien werkt het dan allemaal naar tevredenheid.

 

Advertenties

4 thoughts on “De Traplift: het vervolg

  1. Petje af hoor voor die mevrouw. Op die leeftijd gewoon bij de rechter je gelijk gaan halen. Knap werk. Dat zouden meer mensen moeten doen 😉 T duurt effe maar dan heb je ook wat. Laten we hopen dat ze er nog lang kan genieten van haar traplift. Bloemetje brengen vanavond?

  2. Nederland is soms een gek land. Aan de ene kant is er een heuse partij voor de dieren in de Tweede Kamer en aan de andere kant worden zorgbehoevenden regelmatig door de overheid gekleineerd. Dit was reeds zo bij de WVG, waar de gemeenten afspraken had met xc3xa9xc3xa9n of meerdere trapliftleveranciers. Zat jouw traplift naar keuze er niet bij, dan had je pech en moest je genoegen nemen met keuze twee of zelfs lager. Of gewoon verhuizen, want dat is voor de gemeente het goedkoopst. Met de invoering van de WMO zie je dat de burger wat mondiger wordt, terwijl de gemeenten angstvallig geheim houden dat er zoiets als een PGB Persoonsgebonden Budget bestaat en dat er keuzevrijheid is. Terwijl wij als Nederlander allemaal bijdragen aan het potje voor de zorg! Er zullen dus ongetwijfeld meer rechtszaken volgen om recht te halen (jammer dat het nodig is). Niet alleen voor trapliften, maar ook zeker voor andere hulpmiddelen. Ik hoop, dat de traplift inmiddels naar behoren functioneert

  3. Hoi,

    Ik heb ook een Traplift van Freelift uit Heerhugowaard. Kijk anders zelfs eens op hun website: http://www.freelift.nl . Het gaat om een Van Gogh lift met een Select Comfort stoellift. Ideaal apparaat dat je ook helpt met opstaan. Ik heb hem van de gemeente gefinancierd gekregen uit het WMO budget.

    Groet,
    Remco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s