VVD-raadslid op SP congres?

Gekker moeten we het niet maken, en moeilijker ook niet. Zat raadslid Cornxc3xa9 toch stiekum bij het congres van de SP van afgelopen weekend?Vvd_bij_spcongres Nee natuurlijk niet. Cornxc3xa9 was in de Kiosk in Loon op Zand op een debatavond, georganiseerd door de SP (in oprichting in Loon op Zand). Op Burger Belang na waren alle plaatselijke politieke partijen er om met elkaar de degens te kruisen over lokale gevoelige onderwerpen. Het debat werd voorafgegaan door een interview met een landelijk SP-coryfee in de persoon van Tiny Kox. In een relaxte sfeer passeerden enkele topics de revue van deze ervaren Tilburgse politicus, inmiddels Eerste Kamerlid en fractievoorzitter van de SP. Zijn verhaal mag er best wezen maar natuurlijk ook wel sterk SP gekleurd.

Tijdens het debat heb ik enkele opmerkingen genoteerd die de moeite waard zijn voor verdere discussie’s in ons lokale politieke theater.

Herman van Gulik wil de Kasteelwei best opleuken, en velen met hem, maar staat huiverig tegenover woningen aan de wei. Ook de VVD wil dit laatste niet. Gemeentebelangen, bij monde van Ad van Laarhoven, wil de wei groen houden. Wat hun betreft wordt het bestemmingsplan vastgesteld maar dan met uitzondering van de geplande parkeerruimte. Op mijn (herhaaldelijke) vraag of hij bedoelt dat het ontwerp-bestemmingsplan dan maar aangepast moet worden kwam (volgens mij) geen duidelijk antwoord. Hier zit een addertje in het gras van de wei, misschien?

Ook de N261 en de afsluiting van de Hoge Steenweg kwamen op tafel. VVD en de PvdA wijzen op de onzichtbaarheid van het College in het Provinciehuis. Daar moet gepraat en getrokken worden om de band tussen Loon op Zand en Kaatsheuvel overeind te houden. Helaas gebeurt dat te weinig. Gemeentebelangen wil een oplossing waar de leefbaarheid van de kern Loon op Zand beter van wordt. Onderzoek op dat gebied moet afgewacht worden. Deze mening wordt door het CDA gedeeld. Een vraag naar een visie op dit vraagstuk (wat wil je nu eigenlijk zelf?) wordt niet duidelijk beantwoord. Is afwachten het Leitmotiv geworden?

Natuurlijk kwam ook het Bruisend Dorpshart aan de orde. Het traject is nu ingezet met een eensgezinde raad over dit project. Een negatieve uitstraling moet door de raadsleden worden vermeden, was het motto van de coalitiepartijen. Anderzijds blijft de PvdA er op hameren dat naast het bestaan van een gebruikersgroep juist de inwoners van Kaatsheuvel meer bij dit project betrokken moet worden.

In het kader van burgerparticipatie was dit ook een leerzame avond. In een dergelijk debat worden de partijen gedwongen om concreet te zijn en duidelijkheid te geven. Natuurlijk af en toe wat venijnig naar elkaar toe, maar het schept wel duidelijkheid. Wat mij betreft mogen degelijke avonden vaker gehouden worden.

Als ik het SMC was zou ik in de Werft en de Wetering dergelijke avonden vast onderdeel van het programma maken en een aansprekende entertainer aantrekken om het geheel aan elkaar te praten. Maar ja, ik zal wel te optimistisch zijn?

Advertenties

2 thoughts on “VVD-raadslid op SP congres?

  1. Verdorie, ben ik toch weer gesnapt door een oplettende fotograaf. En dan ook nog notabene met een SP-stemkaart in mijn hand.

    Je hebt er een goed verslag van gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s