Begrotingsbeschouwingen

Alg_beschouw_bewerkt_060830mbcartoon

Een dag nxc3¡ de langste zitting tot nu toe, wat mij betreft, in de gemeenteraad. Aanvang 17.00 uur, afronding: 23.15 uur, met een warme hap van ongeveer driekwartier er in gepland. Een jaarlijkse rondedans om de pot met geld?

Natuurlijk begint het vuurtje al maanden van te voren te smeulen. Eigenlijk het hele jaar door met af en toe wat opflakkeringen. Alles wordt goed voorbereid uitgeplozen en doorgesproken in aparte commissie’s. Veel vragen, heel veel vragen. Luchtballonnetjes scheren over redactietafels. Af en toe wordt er xc3xa9xc3xa9n opgepikt. Commotie alom. Wat zeg je nou?

Dan de avond zelf. Strak geregisseerd, tot op de minuut gepland. Iedere partij zijn / haar verhaal als startschot van een leuke debatavond? Dat viel tegen. Veel was al in potten voorgekookt. De blik was voortdurend gericht op de stamhoofden. Geen tijd om nieuwsgierig te zijn naar elkaar. Wij en zij, uitzonderingen daargelaten. Wat vindt mijn stamhoofd? Wat vinden wij zelf eigenlijk en waarom? Vragen onderling blijven onbeantwoord. Praten over burgers en toch nog even vergeten ze uit te nodigen aan de dis. Jammer. Volgend jaar beter. Een kerstpakketje hier en daar maar nadenken of dit soort pakketjes ook elders in de wereld……..

Een bruisende raad, daar wachten we nog even op.

(bewerkte afbeelding van http://img.photobucket.com/albums/v141/QueenBumbleBee/060830MBCartoon.jpg)

Advertenties

2 thoughts on “Begrotingsbeschouwingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s