De Nacht in Molenwijck-Zuid

De nacht van aanstaande zaterdag op zondag is een bijzondere nacht. Niet alleen wordt de klok op wintertijd gezet maar het is ook de Nacht van de Nacht! Voor de derde maal organiseren de Provinciale Milieu Federaties en Natuur en Milieu deze bijzondere Nacht. Zij vragen aandacht voor de negatieve effecten van lichtvervuiling.

Grote lichtreclames, het aanlichten van panden zoals kerken en reclamemasten hebben de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Al die verlichting draagt er aan bij dat het in Nederland jaarlijks drie procent lichter wordt, dat we steeds meer energie gebruiken en dat de nachtelijke horizon vervuild wordt. Uit onderzoek van onderzoeksinstituut Alterra blijkt dat 48 procent van de mensen hinder en ergernis ondervindt van kunstlicht. Daarnaast heeft verlichting negatieve effecten op de dierenwereld.

Nacht van de nacht
Om hiervoor aandacht te vragen en de schoonheid van de donkere nacht te laten zien, organiseren de Provinciale Milieufederaties en Natuur en Milieu op 27 oktober 2007 de derde Nacht van de Nacht. Bedrijven, gemeenten provincies worden opgeroepen deze nacht de eventuele verlichting gericht op gebouwen (denk aan stadshuis of provinciehuis) en kunstwerken te doven. Ook kunnen gemeenten en provincies net als vele andere organisaties een nachtelijke activiteit organiseren op 27 oktober.

Nachtfase2_1

De gemeente kan een goede stap zetten door de 8 nieuwe lantaarnpalen in Molenwijck-Zuid, waar nog niet gewoond wordt (fase 1) en waar nota bene nog niet gebouwd wordt (fase 2) de komende maanden gewoon uit te laten. Donker houden tot de wijk echt bewoond wordt. Hieronder dezelfde plek maar dan overdag.

Dagfase2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s