Gezegd of niet gezegd?

"Het College is niet overtuigd van het wetenschappelijk gehalte van het onderzoek".  Deze zin komt uit een reactie van het College op het draagvlakonderzoek van de PvdA. Tenminste, de reactie zoals deze in de pers verscheen. Over een dergelijke uitspraak kan je je opwinden, te meer omdat een opmerking van deze strekking niet in de officixc3xable reactie van het College is terug te vinden. Inmiddels blijkt uit verschillende reacties van Loonse inwoners dat deze kranten-uitspraak wel blijft hangen. Het op deze manier neerzetten van een onderzoek heeft een negatief effect.

Op de informatieavond over de Kasteelweide in de Wetering kwam een bezoeker op deze vraag terug door aan wethouder Waijers te vragen waarom het College niet overtuigd is van het wetenschappelijke gehalte van het onderzoek  Het antwoord van de wethouder was onthullend: "Dat is nooit gezegd. Wat in de krant staat moet je niet altijd geloven…."

Oei. De krant heeft iets zelf verzonnen? Dat moet nageplozen worden. Diezelfde avond werd de betreffende journalist hierover gebeld en gemaild. Zijn reactie liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Er ging een mail van zijn kant naar Waijers met het verzoek om het geheugen wat op te frissen. Omdat de uitspraak op band was opgenomen kon dat daarbij misschien behulpzaam zijn.

In het antwoord van de wethouder op de vraag van de journalist is een omtrekkende beweging te bespeuren: "Als zij willen dat het onderzoek het predikaat wetenschappelijk moet krijgen dan is mij dat best" .

Dit soort akkefietjes versterken niet het vertrouwen in de politiek. Eerst een uitspraak doen die een bepaalde sfeer neerzet, vervolgens ontkennen en daarna toch weer een beetje terugkabbelen en het over een andere boeg gooien.

Ik google even op een afbeelding met Pinnokio. 

Pinokkio

7 thoughts on “Gezegd of niet gezegd?

 1. Wat een nacht he om half 12 aan de telefoon met de journalist en daarna met jou. In allereil een mail naar door de journalist naar de wethouder gestuurd met een cc naar mij en naar jou. Van de wethouder hoorden we niets. Ik heb zelf naar Jan gebeld voor een reactie en deze heb jij via de mail dit weekend weer zwart op wit gekregen van Jan.
  Zo gaat dat dus in de gemeente Loon op Zand. slap gedoe meer kan ik er niet over zeggen.

 2. Zeker peter. In en in treurig. Het doel heiligt de middelen ofzo?
  De neus van deze pinokkio wijst in ieder geval nog steeds dezelfde kant op. Niet dat we daar blij mee moeten zijn maar draaien schijnt tegenwoordig ook niet te mogen.
  Ik zou bijna zeggen.. het begint op politiek te lijken 😉

 3. Bestuurlijke arrogantie tot en met: het belang van de burger staat al lang niet meer voorop.

  Dat besturen een doel op zich is geworden blijkt wel uit het aanmatigende taalgebruik dat deze wethouder zich meent te kunnen veroorloven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s