De ideale connectie

Nee, het gaat niet over een vervoersmaatschappij of de nightliner. Het gaat om veel meer. Het gaat om echt grootse zaken voor onze gemeente. Vooral zaken die te maken hebben met de economische ontwikkeling van Midden-Brabant. En dat is niet mis! Zaken die met 9 andere buurgemeenten in de steigers moeten worden gezet: een samenwerkingsproject dus.

Vanavond was het zover: "De Ideale Connectie" werd aan de raadsleden van de deelnemende gemeenten gepresenteerd. Een presentatie in Dongen’s gemeentehuis waar niks mis mee moet gaan. Twee actrices die de boel op stelten zetten, een lied lanceerden om het Midden-Brabant gevoel te versterken en een heuse polonaise in beweging konden zetten. Kortom, iedereen was vrolijk om vervolgens naar leuke ‘opwindende’ interviews te luisteren van o.a. de directeur van de Kamer van Koophandel, de bestuursvoorzitter van de ROC en de burgervaders van Gilze-Rijen en Tilburg.

Natuurlijk werd Vreeman aan de tand gevoeld over de Shopping Mall. Dit moet 5 miljoen burgers verlokken om aldaar te gaan winkelen. Alles in overleg met de buurgemeenten, uiteraard. Uitdagingen te over! Samen met de ruim drie miljoen bezoekers van de Efteling kon dit toch alles bij elkaar een forse investering betekenen in de identiteit van Midden-Brabant.

100920071281 

De avond was snel om. Tot slot nog een poging tot een herhaling van het Midden-Brabantlied en de polonaise. Niet iedereen begreep dit. Maar dat was op andere momenten ook al het geval.

Slotsom: een leuke enthousiaste avond maar qua inhoud voor de raadsleden zelf een beetje mager. Veel vragen blijven nog onbeantwoord.

<wordt vervolgd>

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s