Bijna midden augustus en er gebeurt niks?

Er gebeurt van alles. Hier in de gemeente. Welke gemeente? Hoe heten we ook alweer? Kaatsheuvel, LoonopZand, gemeente De Efteling, Kaatszand, Loonsheuvel? En waar ligt de Moer ook alweer? De zomervakantie begon voor enkele lokale politici met een behoorlijk identiteitscrisis. Ik hoop dat het overvloedige zonlicht en de overvloedige regens voor enige verlichting en doorspoeling hebben gezorgd.

Efteling_topdrukte_autos_1

Bij de Efteling bleek er genoeg te doen, zowel binnen als buiten. Het weer was af en toe zo ideaal dat de parkeerplaatsen weer overstroomden en uitgeweken moest worden naar de Horst als noodparkeerplaats.  Een gevoel van meelij overviel mij toen ik er langs fietste en zag dat het toch een behoorlijk eind lopen was naar de ingang vanaf bordje F.

Af en toe zat er ook een schroefje of boutje los en hielden de Vliegende Hollander en/of de Python er te vroeg mee op. Of juist net niet wat betreft de Python. Gelukkig geen ernstige ongevallen hierdoor maar wel opvallend vaak in het nieuws.

Efteling_groenlinks_1

Ook op de burelen van de Efteling zelf is hard gewerkt. Als raadslid mocht ik een brief ontvangen van maar liefst 8 velletjes als reactie op geuite misnoegens van GroenLinks, net voor de vakantie. Een leuk stukje huiswerk voor de GL-ers? Maar ook het gemeentebestuur wordt aangesproken. De achterliggende vraag blijft toch misschien of behaalde winsten in het verleden een garantie zijn voor de toekomst? Welke toekomst en van wie? Het zal hierover nog wel even doorgaan. Is er niet een vrijetijdswetenschapper die op de Efteling wil promoveren? Een levenslang gratis abonnement zal zijn/haar deel zijn.

Het gras is gemaaid. Van de Kasteelweide. Geweldig. Het ziet er weer als een xe2x80x9cgroene biljartlakenxe2x80x9d uit. Ik heb me laten vertellen uit zeer betrouwbare bron dat de weide 2x per jaar onderhanden genomen wordt. De eerste keer heb ik gemist, maar de 2de keer is altijd net voor jeugdvakantiewerk en Kiosk Kraok.

Zelfs voor het Koningsschieten eind april is slechts maar een klein deel geschoren waar dKasteel2e schutters en de toeschouwers staan.

Ik heb ook begrepen dat het Kasteel uiteindelijk toch niet zo door de koper als de meest ultieme belegging werd gezien. Het zou weer te koop staan. Op girotel zag ik (toen girotel weer even functioneerde) dat mijn huidige stand een redelijk bod in de weg zou zitten. Hooguit het roestige hek zou ik kunnen betalen als de zaak geveild gaat worden, wellicht.

Intussen kwam ik in mijn mailbox allerlei hele en halve antwoorden tegen op vragen van de VVD-ers die niet op vakantie waren, cq. net van vakantie zijn teruggekomen. Cees vd Ven (GroenLinks) heeft zich intussen heel boos gemaakt over de manier van beantwoording van het College op de riool-doordringende vragen van de VVD. Een extra agendapunt staat ons weer te wachten op de eerstvolgende raadsvergadering. Gelukkig kan de VVD voor enige speelgenoegens binnenkort (xe2x80x98=op zxe2x80x99n Bisselinks) weer terecht op de Abraham Bloemaertstraat in Kaatsheuvel. Tenminste als er niemand met verlof gaat!

Aussemsflohr_tennis_small Op sportief niveau heb ik me deze vakantie ook redelijk kunnen (mis/ge)dragen. Samen met Wim Aussems heb ik het 2 rondes vol kunnen houden in de open Loonse kampioenschappen 2007. Een geweldig toernooi, aardige tegenstanders en heel veel mooi weer. Mijn plaats naast Wim was links (dat ligt voor de hand). We hebben tijdens de match af en toe doeltreffend van plaats kunnen wisselen: hij voor en ik achter of andersom. Tijdens de wedstrijd hebben we veel lokale politieke problemen niet besproken. We hebben gewoon lekker gemept.

De eerste uitnodigingen voor vergaderingen stromen weer binnen. Heb ik nog goede voornemens voor het komende raadsjaar? Ja die heb ik, maar die bewaar ik voor het volgend blogje. Eerst maar even kalm aan op gang komen.

4 thoughts on “Bijna midden augustus en er gebeurt niks?

  1. Ik wil graag even bezwaar maken tegen de term Kiosk Kraok. Sinds het kraok festival niet meer op het oranjeplein plaats vindt, en dus het doel van het eigenlijke kiosk kraok was bereikt, is de naam verandert in Kraok festival. Meerdere mensen in Loon (en omgeving) blijven de kiosk hierbij betrekken, maar dat is onterecht. Ik pleit al een aantal jaren voor een duidelijke uitleg in het programma boekje, misschien is het dit jaar gelukt!
    ps, is de andere keer grasmaaien niet voor het Koningsschieten?

  2. @Rhea: Ja daar heb je wel gelijk in maar het gaat ook om een stukje geschiedenis steeds in herinnering te roepen. Misschien is dat wel ten onrechte.
    Wat betreft het grasmaaien: ik weet echt niet wanneer de eerste keer was. Misschien was de laatste keer wel de eerste keer en komt er nog een tweede keer? Het was in ieder geval niet voor het Koningsschieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s