Een eensgezinde raad

Duaal3 Het zat er al aan te komen. De verschillende politieke partijen waren niet echt gelukkig met de gepresenteerde voorjaarsnota van het College. Om een lang verhaal kort te maken: Een raadsbrede motie wordt aangenomen met de opdracht aan het College om bij het opstellen van de begroting 2008 serieus rekening te houden met de richtinggevende kaders die de raad heeft aangegeven. De raad nam tevens een amendement aan om de voorjaarsnota voor kennisgeving aan te nemen. In het conceptbesluit wordt de zinssnede "instemmen met de voorjaarsnota"  geschrapt. De raad geeft hiermee aan niet toe te zijn aan het verlenen van instemming. 

De raad vindt dat er te weinig concrete plannen zijn waargemaakt door het College die een extra verhoging van de onroerend-zaakbelastingen (OZB) rechtvaardigen. Ook constateert de raad dat de reservepotjes voldoende gevuld zijn.

Daarbij komt dat nog onbekend is hoeveel geld precies vanuit Den Haag richting de gemeente zal ‘stromen’. Kortom, teveel onzekerheden om  een akkoord te geven aan de plannen van het college.

Voor het eerst was bij dit onderwerp geen sprake van een coalitie en een oppositie, maar een duaal partnerschap: de coalitie- en oppositiepartijen waren eensgezind in hun slotconclusie om een andere weg te kiezen bij de voorbereidingen voor de begroting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s