Een bruisend weekje

210620071067 Donderdag begonnen met geen druppel water uit de kraan. Des te meer water op de straat. Een geknapte hoofdleiding. Een betrouwbare toeschouwer vertrouwde mij toe dat het op een voorspelbare plaats gebeurde. Op deze plek is er vaak wateroverlast als het flink regent. De grond raakt doorweekt en verzadigd met als gevolg een wiebelende waterleiding. Een paar keer een 10-tonner er over heen en knapt zegt de boel. Een scheur van 10 meter is het gevolg. Gelukkig was na enkele uren de zaak weer helemaal rond.

210620071069_1 Donderdagmiddag de opening van de nieuwe plek van Triangel aan de Hoofdstraat. Een van oudsher passende plek. Werd vanuit deze plek vroeger niet alles op alles gezet voor het welzijn en geluk van de Kaatsheuvels bevolking? In mijn dorp heette dit het parochiehuis met iedere week de instuif voor de oudere jeugd en de extra bijscholing voor de jongere jeugd. Natuurlijk in de hedendaagse tijd niet op alle dagen open. Voor de zondag kan men waarschijnlijk goed terecht bij de buurman.

210620071072_2

Donderdagavond in gezwinde spoed naar het gemeentehuis voor een presentatie van het toekomstige onderdak van ons ambtenarenkorps en bijsturende politici. Twee opties worden voorgelegd: gaan we de boel verbouwen of zetten we een compleet nieuw huis neer? Verbouw en renovatie voor de prijs van 9,2 miljoen en nieuwbouw voor bijna 11 miljoen euro. In september zal de Raad hierover adviseren en een besluit nemen. Maar misschien is het nu al goed om ruimte in te bouwen voor een goedkopere derde optie: Een ballonnetje opgelaten?220620071075

Op vrijdag naar de opening van de Rode Loper: een nieuw dienstencentrum in wijk de Pannenhoef, gevestigd in de oude "den Bussel"-school. Een keur aan mogelijkheden wordt aangeboden door een keur aan organisaties. Een veelbelovend wijkcentrum en aktiviteitencentrum. Veel belangstelling van jong en oud staat garant voor een goede start. Tegelijkertijd wil het een voorbeeld zijn van goede samenwerking tussen de verschillende zorg-organisaties.Pict0397

Zaterdag het festijn voor het Bruisend Dorpshart: een festiviteit om zoveel mogelijk idexc3xaben op te doen over hoe het dorpshart er uit moet gaan zien. Tussen alle nattigheid door kwamer er gelukkig nog burgers om hun zegje te doen. Af en toe een levendige discussie over waarom A gekozen en B niet? Het college, ambtenaren en raadsleden voldoende aanwezig om een openbare raadsvergadering te houden. Dat zou misschien nog wat extra inspiratie gegeven hebben.

Kortom , het was me het weekje wel. Een weekje wat draaide om het thema huisvesting: Triangel, de Rode Loper, Gemeentehuis en wat betreft kern Loon op Zand: de voorlopig verloren huisvesting van het postkantoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s