Postkantoor sluit in Loon op Zand!

Postbus1

En daar was dan ineens een brief van TNT-post, gedateerd 18 juni 2007: uw postbus wordt tijdelijk verplaatst naar Business Point van TNT post in Kaatsheuvel aan de Nieuwe Markt. Ingangsdatum: 28 juni. En waarom dan wel? Omdat het postkantoor in Novy aan het Oranjeplein op  dinsdag 26 juni aanstaande haar deuren sluit.

Daar zit Loon op Zand dus met de gebakken peren. En de postbushouders idem dito! ’s Ochtend naar Kaatsheuvel om je post op te halen? Een reden dus om meteen een brief aan TNT-post te sturen met het verzoek enige souplesse te betrachten wat betreft de dienstverlening. Vandaag hierover netjes en snel teruggebeld. Het lange telefoongesprek heeft nog niets opgeleverd.  Wel een aanbieding dat we 1 maand gratis gebruik mogen maken van een breng-service (wat normaliter ca 100 euro per maand kost). Daarna moest er wel een jaarabonnement afgesloten worden! Door TNT werd toegegeven dat het natuurlijk zeer ongebruikelijk was dat alles binnen 10 dagen geregeld moest worden. Maar ook dat was voorlopig onvoldoende reden om extra klantvriendelijk te zijn. In ieder geval zou het nog eens aan een hogere chef voorgelegd worden.

Het wordt tijd voor vakantie. Intussen wel begrepen dat er voor het postagentschap zelf misschien een adresje gevonden is waar het voortgezet kan worden. Ik ben zeer benieuwd. Wordt het bij de groenteman, de Kiosk, de pastorie, de bloemist, de drogist of de mitra? Misschien wil de Emtxc3xa9 wel ruimte bieden voor enkele postbussen? In de Wetering kunnen ze natuurlijk ook wel extra inloop gebruiken. Het is maar een idee!

5 thoughts on “Postkantoor sluit in Loon op Zand!

 1. Book & Co
  is ook een goede optie/
  Als je voor de Emte kiest is de ruimte die ze nu hebben veel te klein. De Emtxc3xa9 heeft alleen plaats op de Hoge Steenweg denk ik voor een postagentschap. Locatie is denk ik ook beter met af
  en aan rijden van auto’s etc. die de post van de postbussen ophalen. Helaas zijn er andere beslissingen genomen.
  Wetering zijn ze daar om half 8 al open dan? Wat levert op / kost dat de gemeente ?

 2. @Jacky: Praat me niet van de eMTxc3xa9 op de Hoge Steenweg. Als dat door was gegaan of doorgaat mag je het Looiershof tegelijkertijd failliet verklaren. Dan zetten we toch alles in op het zgn. Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. Kortom wil je nu wel of geen winkelhart in Loon op Zand? Overigens zijn er gelukkig nog veel fietsende boodschappers hier in Loon. Dat moeten we vooral blijven stimuleren.

 3. @Bart: Je schrijft op de VVD-site iets wat volgens mij niet klopt:

  “Keerzijde van de medaille is wel dat het een deel van de opstoppingen oplost. Deze ontstaan door het parkeren van de postbus ’s ochtends iets voor achten en ’s avonds vanaf kwart over 5 op de kruising Oranjeplein en Kerkstraat.”

  De opstoppingen ’s avonds ontstaan doordat de TNT-post opgehaald wordt door het TNT-busje. ’s Ochtends wordt bij het ophalen frequent gebruik gemaakt van de nieuw aangelegde parkeerstrook aan de Ecliptica!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s