Triangel

Triangellogo

Stichting Triangel is een organisatie die in de gemeente Loon op Zand maatschappelijke diensten aanbiedt: ondersteuning van het jongerenwerk, ouderenwerk, vrijwilligerswerk, vluchtelingenwerk, etc. Haar aktiviteiten in 2007 staan keurig beschreven in het volgende document wat te lezen is door met de muis op de volgende tekst te klikken: Download activiteitenplan.pdf

Afgelopen week was Triangel in het nieuws: Er moest een nieuwe kantoorruimte gevonden worden omdat de huidige ruimte te duur werd sinds mede-huurder Maas en Leije aan de Schotsestraat ook naar een andere plek is vertrokken. De gemeente had bedacht dat voor Triangel een aardige plek gevonden was in de Werft. Triangel zelf besloot echter een goedkopere ruimte te zoeken en vond dat in het Patronaatsgebouw aan de Hoofdstraat in Kaatsheuvel.

De keuze van Triangel viel niet goed bij de grote subsidiegever (de Gemeente). Waarom nou niet meegedacht en meegedaan met de oplossingen die de gemeente had gesuggereerd. Ook het SMC, de beheerder van de Werft, vindt dat Triangel had kunnen profiteren van een gezamenlijke receptieruimte en daarmee per saldo goedkoper uit zou zijn.

Naar aanleiding van de krantenberichten wordt door de wethouder een lijst vrijgegeven waaruit moet blijken dat Triangel onverstandig en onhandig gehandeld zou hebben. "Foei!"

Afgelopen maandag werden in de vergadering van de commissie Welzijn hierover door verschillende partijen vragen gesteld. De wijze waarop dit soort zaken in deze commissie aan de orde worden gesteld mag je met recht ook zeer onhandig noemen. In ieder geval bleek dat op basis van het overzicht van de wethouder sommige partijen het behoorlijk moeilijk hadden met de handelswijze van Triangel. Maar ja, aan de orde was slechts xc3xa9xc3xa9n kant van het verhaal: het verslag en de interpretatie van de wethouder. Naar aanleiding hiervan worden al gauw suggesties gedaan door partijen om nu maar eens aan marktwerking te gaan denken; misschien kunnen we de diensten ergens anders onderbrengen, of wat moeten we met Triangel als zij tegen de wil van de bestuurders eigenzinnig een goedkopere plek zoeken?

Voor het weerwoord van Triangel was geen plaats want daar werd gewoon niet naar gevraagd. Dat is nu zo jammer: je constateert dat een organisatie iets doet wat afwijkt van de eigen verwachtingen en vervolgens lanceer je plannen om van deze ‘vervelende’ marktpartij af te kunnen komen.

Gelukkig had ik voor mijzelf een reactie van Triangel vxc3xb3xc3xb3r de vergadering opgevraagd en gekregen. Het laat een andere meer genuanceerd verhaal zien. Zorgvuldigheid betekent dat ook dat verhaal aan de orde moet komen. Het vervelende is alleen dat er in deze vergadercultuur op dat moment geen plaats was om hier uitgebreid over te spreken. De meeste politieke partijen verzuimden hoor en wederhoor toe te passen. Op deze manier frustreer je een belangrijke marktpartij en alle professionals en vrijwilligers die heel veel nuttig werk doen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s