Een "raadsvergadering" ?

Vandaag is xc3xa9xc3xa9n van de negen geplande raadsvergaderingen van dit jaar na ongeveer een uurtje afgerond (inclusief vragenhalfuurtje). Een spannende, inspirerende vergadering? Geenzins. Mede door de afwezigheid van de raadsvoorzitter (ziek) maar vooral ook door de afwezigheid van inhoudelijk interessante agendapunten.Het enige nog te verteren onderwerp was het optreden van (zeg maar) de voorzitter als derde reserve in het rijtje. De eerste reserve zit in het buitenland, de 2de reserve ligt ook in de lappenmand dus was de 3de reserve aan de beurt: Cees Smulders. Gelukkig voor hem dat het allemaal snel afgerond kon worden, wat hij ook uitmuntend en humorvol deed.

Toch vraag je je af of de Gemeente niet meer verdient dan vergaderinkjes van een uur. Eigenlijk geneer ik me een beetje. Is er dan werkelijk niets te "meningsvormen", te bespreken, laat staan te besluiten? Me dunkt dat het tijd wordt voor meer eigen initiatief van de fracties zelf. Het lijkt soms wel of dat vloeken in de kerk is?

Er is wel een record gebroken vanavond: Ruim voor 24.00 uur was het besluitenlijstje van deze productieve avond al binnen! Zie hier: Download besluitenlijst_1_maart_2007.pdf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s