Wilde plannen

Wilde plannen van een enthoussiaste inwoner over de kern van Loon op Zand. Het idee was rigoreus: Maak een eenheid van het centrum van Loon op Zand vanaf het Looiershof via het Oranjeplein naar de Kasteelweide toe. Hoe? Sloop een belangrijk deel van de bebouwing aan het Oranjeplein. Zorg dat je, zittend op het terras van de Kiosk, uit kan kijken op de Kasteelweide en het Kasteel aan de ene kant. Kijk je de andere kant op dan zie je een mooi winkelcentrumpje met kleine winkeltjes in oude stijl. Zijn boodschap: Geef het centrum een belangrijke facelift, een total remake, zodanig dat het aantrekkelijk wordt voor de te verwachten meerdaagse recreanten van de Efteling. Leuke winkeltjes en vooral veel klinkertjes i.p.v. asfalt. Natuurlijk is het verkeer uit dit centrum verdreven via de ontsluitingsweg in Molenwijck.

Gaan we hier over nadenken?

Overigens werd het idee op een verjaardag gelanceerd, maar op een zodanig tijdstip dat iedereen elkaar nog recht in de ogen kon kijken.

One thought on “Wilde plannen

  1. het verkeer moet uit het centrum verdreven worden stelt de willde plannenmaker De Kiosk is het centrum en waar moeten de auto’s dan geparkeerd worden? Op de kasteelweide?
    Leuk uitzicht heb je dan vanaf het terras van de Kiosk uit zicht op blik….
    Blijf lekker dromen in sprookjesland en laten we als gemeente eerst maar eens tot afronding van het Bruisend Dorpshart. Ik ga er dus nu niet verder over nadenken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s