Agressie in Kaatsheuvel aanpakken?

Met grote koppen in het weekjournaal wordt bericht hoe de gemeente de agressie in Kaatsheuvel wil aanpakken. Met stijgende verbazing lees ik verder dat begonnen wordt met het aanpakken van de uitbater van Ons Cafxc3xa9. Is die dan agressief vraag je je af? Nee. Natuurlijk niet. Maar hij wordt verantwoordelijk gehouden voor misdragingen die in de buurt van zijn cafxc3xa9 plaatsvinden. Als er in zijn buurt ongeregeldheden plaats vinden zal zijn zaak dicht moeten. Herschaaldekopievanlamp

Sta me toe dit op zxe2x80x99n zachts gezegd een merkwaardige redenering te vinden. Eigenlijk heb ik altijd gedacht dat de overheid het alleenrecht had om ongeregeldheden de baas te kunnen. Daar hebben we immers de politie voor uitgevonden. Die heeft bevoegdheden gekregen en nog heel veel meer, zoals toezichthoudende taken, apparatuur en materieel om in te zetten en voelhorens om op de kritieke plaatsen paraat te staan. Zeker als er om gevraagd wordt. Kennelijk wordt meer waarde toegekend aan het gezag van de xe2x80x98kroegbaasxe2x80x99. Bij diens falen (in de ogen van het plaatselijk gezag) wordt bij brief gedreigd om hem zijn vergunningen te ontnemen.

Ik vraag me af waar we mee bezig zijn. Enerzijds de ongeregeldheden, vandalisme en wat al niet meer. Daar willen we iets aan doen. Om nu onmiddellijk uit te vallen naar de uitbater lijkt me niet de goede kant op gaan naar een oplossing. Misschien is het wel handig en verstandig om eens met de uitbaters om de tafel te gaan zitten om tot goede afspraken te komen in plaats van schriftelijke dictaten uit te vaardigen. Misschien is het handig om rond diezelfde tafel ook de politiechefs uit te nodigen en andere verstandige mensen.
Maar praten helpt niet altijd meteen. Handelend optreden des te meer. Dat mag terecht van de overheid gevraagd worden. En met handelen wordt niet in de eerste plaats het schrijven en versturen van een brief met een laatste waarschuwing bedoeld!

(foto afkomstig van deze website)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s