Congres en Carnaval

Doordrenkt van plicht- en partijtrouw sta je in alle vroegte op om met z’n vieren naar Zwolle af te reizen voor het Congres. De ogen nauwelijks nog echt open en snakkend naar het volgend kopje koffie begin je aan een lange dag in een veel te warme zaal. De voorzitter van dienst probeert iedereen bij de les te houden en lanceert af en toe een grap en een grol om de stemming er in te brengen. Plots zwaaien de deuren open en met veel herrie (muziek) en kabaal (muziek) dendert het Zwolse carnavalsgebeuren de zaal in. Dat hakt er goed in. Iedereen nu echt wakker.
Congrescarnaval1

In Zwolle carnaval?? De stemming zat er meteen in. De Prins hield een opgewonden politieke getinte toespraak waar ‘helaas’ niets van verstaan werd. Praten en muziek gaan tijdens carnaval altijd samen. Ook hier in Zwolle. Daarmee ook aangevend dat hier een belangrijk smaldeel van katholieke huize is gevestigd.

Congrescarnaval2

Zwolle: de stad waar de SDAP in 1894 werd opgericht in Drank- en Spijslokaal de Atlas aan de Ossenmarkt 9 door oa. Pieter Jelles Troelstra, als alternatief voor de Sociaal-Democratische Bond (SDB) van Domela Nieuwenhuis.

Congrescarnaval3

Was het trompetgeschal en de deels ingezette polonaise op het vroege tijdstip een aankondiging voor een vruchtbare coalitie? We zullen het over een tijdje weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s